nieuws

Erik van de Stelt winnaar ‘Wild koken op de Veluwe

Horeca

De winnaar van de wildwedstrijd 2003 van grossier Hanos komt uit Aalst. Erik van de Stelt, kok bij restaurant De Fuik, is op 22 september unaniem door de jury aangewezen als winnaar van ‘Wild koken op de Veluwe.’ Hij voerde de opdracht, het bereiden van een gerecht met kooi- of schieteend als basis, het beste en het meest creatief uit.

Van de Stelt maakte een met kruidnagel en zwarte peper gegaarde wilde eend, geserveerd met een mousseline van pijnboompitten, een compote van vijgen, een terrine van gekonfijte bout en kastanjechampignons en saus van PX-shery en sherrysabayon. De dolgelukkige winnaar won een reis voor twee personen naar Schotland.

SVH Meesterkok Toine Smulders van restaurant De Beukenhorst in Winterswijk eindigde op de twee plaats. Hij ‘lakte’ de wilde eend met specerijenkaramel en combineerde deze met een zalf van knolselderij en een taartje van ganzenlever à al orange. Raymond de Haan van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh in Lieren nam de derde plek op het erepodium in met een assiette de canard sauvage.

In totaal deden negentien deelnemers mee aan de jaarlijkse wildwedstrijd op de wilddag bij Hanos in Apeldoorn.

Bekijk exclusief op zibb.nl/horeca de winnende recepten, klik verder!

Van de Stelt maakte een met kruidnagel en zwarte peper gegaarde wilde eend, geserveerd met een mousseline van pijnboompitten, een compote van vijgen, een terrine van gekonfijte bout en kastanjechampignons en saus van PX-shery en sherrysabayon. De dolgelukkige winnaar won een reis voor twee personen naar Schotland.

SVH Meesterkok Toine Smulders van restaurant De Beukenhorst in Winterswijk eindigde op de twee plaats. Hij ‘lakte’ de wilde eend met specerijenkaramel en combineerde deze met een zalf van knolselderij en een taartje van ganzenlever à al orange. Raymond de Haan van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh in Lieren nam de derde plek op het erepodium in met een assiette de canard sauvage.

In totaal deden negentien deelnemers mee aan de jaarlijkse wildwedstrijd op de wilddag bij Hanos in Apeldoorn.

Bekijk exclusief op zibb.nl/horeca de winnende recepten, klik verder!

Reageer op dit artikel