nieuws

Franse wijnoogst kleinste sinds 1991

Horeca

De Franse wijnoogst dit jaar wordt de kleinste sinds 1991. Dat blijkt uit voorspellingen van het Franse ministerie van Landbouw. De oogst zou uitkomen op 48 miljoen hectoliter. Dat is 8 pct lager dan de oogst van vorig jaar en 15 pct lager dan de gemiddelde oogst over de jaren 1998 tot 2002. De wijnoogst had te lijden onder de vrieskou van de lente en de droge zomer.

De kwaliteit van de wijn dit jaar zou daarentegen wel goed zijn, gekenmerkt door een hoge alcoholgraad. De zuurgraad zou daarentegen laag liggen, wat voor problemen kan zorgen bij de de wijngisting. Voor de champagnewijn zou de kwaliteit, ondanks de lagere hoeveelheid, potentieel goed zijn. De mindere opbrengsten zouden worden gecompenseerd door het vrijgeven van vorige oogsten. Ook voor de Bourgogne en de Beaujolais dreigt een lager rendement. De zon was er nefast voor de oogst met als gevolg sporen van verschroeiing en verwelkte trossen.

De kwaliteit van de wijn dit jaar zou daarentegen wel goed zijn, gekenmerkt door een hoge alcoholgraad. De zuurgraad zou daarentegen laag liggen, wat voor problemen kan zorgen bij de de wijngisting. Voor de champagnewijn zou de kwaliteit, ondanks de lagere hoeveelheid, potentieel goed zijn. De mindere opbrengsten zouden worden gecompenseerd door het vrijgeven van vorige oogsten. Ook voor de Bourgogne en de Beaujolais dreigt een lager rendement. De zon was er nefast voor de oogst met als gevolg sporen van verschroeiing en verwelkte trossen.

Reageer op dit artikel