nieuws

Grote belangstelling voor wijn- en delicatessenbeurs bij Sligro

Horeca

Naar schatting 1500 tot 2000 bezoekers telde de eerste wijn- en delicatessenbeurs die groothandelsconcern Sligro maandag 29 september organiseerde. In de evenementenhal van de grossier, pal naast de vestiging in Veghel, vond de huisbeurs plaats.

Sligro organiseert vaker beurzen voor haar klanten in eigen huis. Maar het was de eerste keer dat de grossier een dergelijk evenement voor haar afnemers van wijn- en versproducten hield. Woordvoerder Wilco Jansen laat weten tevreden te zijn. ‘De eerste reacties van de standhouders en ook van bezoekers waren goed. We hadden een goede mix van leveranciers. De bezoekers waren horecaklanten, die vakmatig met wijn bezig zijn.’

Verschillende wijn- en versleveranciers waren present in Veghel. Wijnhuizen uit landen zoals Zuid-Afrika, Australië, Spanje, Italië en Nieuw-Zeeland bemanden een stand. Het aanbod van delicatessen bestond onder meer uit truffels, oesters, kaviaar en kazen. Verder vonden verschillende workshops plaats over uiteenlopende onderwerpen als druivenrassen, cognac, Australische wijn/spijscombinaties en truffel. De belangstelling daarvoor was groot. Alle workshops zaten vol. Jansen sluit niet uit dat de beurs in de toekomst een vervolg zal krijgen.

Sligro organiseert vaker beurzen voor haar klanten in eigen huis. Maar het was de eerste keer dat de grossier een dergelijk evenement voor haar afnemers van wijn- en versproducten hield. Woordvoerder Wilco Jansen laat weten tevreden te zijn. ‘De eerste reacties van de standhouders en ook van bezoekers waren goed. We hadden een goede mix van leveranciers. De bezoekers waren horecaklanten, die vakmatig met wijn bezig zijn.’

Verschillende wijn- en versleveranciers waren present in Veghel. Wijnhuizen uit landen zoals Zuid-Afrika, Australië, Spanje, Italië en Nieuw-Zeeland bemanden een stand. Het aanbod van delicatessen bestond onder meer uit truffels, oesters, kaviaar en kazen. Verder vonden verschillende workshops plaats over uiteenlopende onderwerpen als druivenrassen, cognac, Australische wijn/spijscombinaties en truffel. De belangstelling daarvoor was groot. Alle workshops zaten vol. Jansen sluit niet uit dat de beurs in de toekomst een vervolg zal krijgen.

Reageer op dit artikel