nieuws

‘Lusanne sliep in garage van caféhouder

Horeca

De garage waarin de 11-jarige Lusanne van der Gun tijdens haar ontvoering heeft overnacht, staat in Susteren naast Café Huizinga. Dat heeft de 61-jarige eigenaresse van het etablissement, Elly Huizinga-Bongaarts, maandag gezegd.

Zij kent de verdachte van de ontvoering van Lusanne al 44 jaar. ‘Twee weken geleden vroeg hij of hij zijn auto in de garageboxen 15 en 14 naast mijn café mocht parkeren. Hij heeft tenminste een nacht in de auto geslapen’, aldus Huizinga. De donderdag na de vrijlating van Lusanne ging de 63-jarige man terug naar Ryptsjerk.

Afgelopen vrijdag nam de politie Huizinga voor verhoor mee naar het bureau. ‘Ik had geen aangifte gedaan, omdat ik niet kon geloven dat hij iets met de ontvoering te maken zou hebben.’ Huizinga heeft het meisje niet gezien, want ze is niet in de garage geweest.

De vrouw verhuurt meerdere garageboxen. De verdachte kwam geregeld bij haar langs voor een kop koffie en daarom zag zij er geen kwaad in om de twee boxen die op dat moment nog vrij waren, te verhuren. Huizinga weet dat het om een zilverkleurige auto ging met een stompe achterkant. ‘Hij vertelde dat hij kostbare tapijten bij zich had.’

Kokkin Fientje Bijnen van café-pension Huizinga moest maandagavond twee weken geleden naar eigen zeggen twee borden warm eten voor de man klaarmaken. Een daarvan zou hij later leegeten. Ze vond het wel vreemd, maar deed wat hij haar vroeg. Barvrouw Rienie Timmons-Heynen zegt dat ze ’s avonds een geluid hoorde in de garagebox waarin de zilvergrijze auto geparkeerd stond. ‘Dat vond ik vreemd, want hij zat in het café. Ik ben toen naar hem toe gelopen en heb hem gevraagd of hij een hond in de auto had. Hij zei van wel, en toen bood ik aan die hond een bak water te brengen. Dat wilde hij niet. Doe ik zelf wel, zei hij toen’, aldus de barvrouw.

‘Hij was hier maandag tot en met donderdag. De hele tijd zenuwachtig, wat heen en weer lopen. Hij sliep in de garage. Maandag heeft hij twee keer vanuit het café naar Friesland gebeld’, zegt Timmons.

Zij kent de verdachte van de ontvoering van Lusanne al 44 jaar. ‘Twee weken geleden vroeg hij of hij zijn auto in de garageboxen 15 en 14 naast mijn café mocht parkeren. Hij heeft tenminste een nacht in de auto geslapen’, aldus Huizinga. De donderdag na de vrijlating van Lusanne ging de 63-jarige man terug naar Ryptsjerk.

Afgelopen vrijdag nam de politie Huizinga voor verhoor mee naar het bureau. ‘Ik had geen aangifte gedaan, omdat ik niet kon geloven dat hij iets met de ontvoering te maken zou hebben.’ Huizinga heeft het meisje niet gezien, want ze is niet in de garage geweest.

De vrouw verhuurt meerdere garageboxen. De verdachte kwam geregeld bij haar langs voor een kop koffie en daarom zag zij er geen kwaad in om de twee boxen die op dat moment nog vrij waren, te verhuren. Huizinga weet dat het om een zilverkleurige auto ging met een stompe achterkant. ‘Hij vertelde dat hij kostbare tapijten bij zich had.’

Kokkin Fientje Bijnen van café-pension Huizinga moest maandagavond twee weken geleden naar eigen zeggen twee borden warm eten voor de man klaarmaken. Een daarvan zou hij later leegeten. Ze vond het wel vreemd, maar deed wat hij haar vroeg. Barvrouw Rienie Timmons-Heynen zegt dat ze ’s avonds een geluid hoorde in de garagebox waarin de zilvergrijze auto geparkeerd stond. ‘Dat vond ik vreemd, want hij zat in het café. Ik ben toen naar hem toe gelopen en heb hem gevraagd of hij een hond in de auto had. Hij zei van wel, en toen bood ik aan die hond een bak water te brengen. Dat wilde hij niet. Doe ik zelf wel, zei hij toen’, aldus de barvrouw.

‘Hij was hier maandag tot en met donderdag. De hele tijd zenuwachtig, wat heen en weer lopen. Hij sliep in de garage. Maandag heeft hij twee keer vanuit het café naar Friesland gebeld’, zegt Timmons.

Reageer op dit artikel