nieuws

Marriott-hotel Jakarta weer open

Horeca

Ruim een maand na de bomaanslag op het Marriott-hotel in Jakarta heeft het hotel zijn deuren weer geopend. Bij de aanslag kwamen twaalf mensen om het leven, onder wie een Nederlandse zakenman.

Voorlichtster Mellani Solagratia zei maandag dat de beide restaurants van het hotel druk bezet waren, en dat er veel kamerreserveringen waren binnengekomen.Een receptionist liet echter weten dat geen van de kamers voor de nacht van maandag op dinsdag is geboekt.

De ingang van het hotel is zodanig veranderd, dat elke auto die bij het hotel aankomt, eerst wordt nagekeken. De bom die op 5 augustus een deel van de voorgevel van het hotel verwoestte, was verstopt in een auto die voor de ingang stond geparkeerd.

De politie van Indonesie heeft inmiddels verschillende verdachten aangehouden die bij de aanslag betrokken zouden zijn. De Indonesische autoriteiten verdenken de fundamentalistische beweging Jamaah Islamiya ervan achter de aanslag te zitten.

Voorlichtster Mellani Solagratia zei maandag dat de beide restaurants van het hotel druk bezet waren, en dat er veel kamerreserveringen waren binnengekomen.Een receptionist liet echter weten dat geen van de kamers voor de nacht van maandag op dinsdag is geboekt.

De ingang van het hotel is zodanig veranderd, dat elke auto die bij het hotel aankomt, eerst wordt nagekeken. De bom die op 5 augustus een deel van de voorgevel van het hotel verwoestte, was verstopt in een auto die voor de ingang stond geparkeerd.

De politie van Indonesie heeft inmiddels verschillende verdachten aangehouden die bij de aanslag betrokken zouden zijn. De Indonesische autoriteiten verdenken de fundamentalistische beweging Jamaah Islamiya ervan achter de aanslag te zitten.

Reageer op dit artikel