nieuws

Meer biologisch op Universiteit Utrecht

Horeca

Het aanbod in de bedrijfsrestaurants bij de universiteit van Utrecht is met ingang van het op 1 september begonnen nieuwe academisch jaar uitgebreid met (en deels vervangen door) biologische producten. De maatregel is een voortvloeisel van de intentieverklaring ‘Biologisch cateren’, die het Facilitair Bedrijf Utrecht (FBU) van de universiteit in 2002 ondertekende. Deze maatregel verplicht om eind 2004 minimaal vijf procent van de omzet in bedrijfsrestaurants te laten bestaan uit EKO-producten.

Biologische catering komt voort uit het overheidsbeleid dat in 2010 minimaal tien procent van het Nederlandse landbouwareaal biologisch moet zijn. Door de invoering van EKO-zuivel, EKO-broodjes en EKO-vergaderkoffie realiseert de divisie Catering van het FBU op jaarbasis nu al ongeveer tien procent van de omzet.

Ongeveer tienduizend medewerkers en studenten van de universiteit maken dagelijks gebruik van de cateringvoorzieningen in universiteitscentrum De Uithof en in de binnenstad van Utrecht.

Biologische catering komt voort uit het overheidsbeleid dat in 2010 minimaal tien procent van het Nederlandse landbouwareaal biologisch moet zijn. Door de invoering van EKO-zuivel, EKO-broodjes en EKO-vergaderkoffie realiseert de divisie Catering van het FBU op jaarbasis nu al ongeveer tien procent van de omzet.

Ongeveer tienduizend medewerkers en studenten van de universiteit maken dagelijks gebruik van de cateringvoorzieningen in universiteitscentrum De Uithof en in de binnenstad van Utrecht.

Reageer op dit artikel