nieuws

Michelininspecteur: ‘Sterren komen niet in gevaar

Horeca

Als over vijf maanden Inter Scaldes weer opengaat, heeft het gewoon twee Michelinsterren. Dat zegt Michelininspecteur Paul van Cranenbroeck in een eerste reactie op het inferno in Kruiningen. Van Cranenbroeck stak Claudia en Jannis Brevet vanochtend een hart onder de riem.

‘Het is een keiharde klap voor Claudia en Jannis. Maar het zijn jonge mensen die erg positief zijn over de toekomst’, aldus Van Cranenbroeck. ‘Vanmiddag hebben ze een vergadering met het personeel en morgen komt de verzekering op bezoek. Over vijf maanden is Inter Scaldes weer open.’ Van Cranenbroeck peilde telefonisch de gemoedtoestand van het getroffen horecapaar en bracht hen namens zijn organisatie een steunbetuiging.

De Michelininspecteur uit België verzekert dat de tegenslag niet ten koste gaat van de in het bezit zijnde sterren. ‘De beoordelingen zetten we in de ijskast. We kunnen ze toch niet straffen voor deze brand? Michelin schiet niet op lijkwagens. Ze waren heel goed bezig en zijn de juiste mensen op de juist plaats.’

In de Le Guide Rouge van Michelin, die februari jongstleden verscheen, toont de organisatie zich erg positief over het restaurant. ‘De heerlijke serre met terras en uitzicht op een Engelse tuin. Maaltijd in het groen bij zonnig weer en op het bord het beste wat de zee te bieden heeft. Hoedje af!’.

‘Het is een keiharde klap voor Claudia en Jannis. Maar het zijn jonge mensen die erg positief zijn over de toekomst’, aldus Van Cranenbroeck. ‘Vanmiddag hebben ze een vergadering met het personeel en morgen komt de verzekering op bezoek. Over vijf maanden is Inter Scaldes weer open.’ Van Cranenbroeck peilde telefonisch de gemoedtoestand van het getroffen horecapaar en bracht hen namens zijn organisatie een steunbetuiging.

De Michelininspecteur uit België verzekert dat de tegenslag niet ten koste gaat van de in het bezit zijnde sterren. ‘De beoordelingen zetten we in de ijskast. We kunnen ze toch niet straffen voor deze brand? Michelin schiet niet op lijkwagens. Ze waren heel goed bezig en zijn de juiste mensen op de juist plaats.’

In de Le Guide Rouge van Michelin, die februari jongstleden verscheen, toont de organisatie zich erg positief over het restaurant. ‘De heerlijke serre met terras en uitzicht op een Engelse tuin. Maaltijd in het groen bij zonnig weer en op het bord het beste wat de zee te bieden heeft. Hoedje af!’.

Reageer op dit artikel