Proeverijen elf toprestaurants tijdens Nationale Wijnweek

Onder de titel 'Proefschrift in Gastronomie' werken elf toonaangevende restaurants in het hele land vanaf vandaag tot en met 5 oktober mee aan wijn-spijsproeverijen in het kader van de Nationale Wijnweek. Samen met wijnimporteurs (aangesloten bij Vins Gastronomiques Contrôlés) hebben de restaurateurs een proefprogramma vastgesteld.

De wijnen zullen van commentaar worden voorzien door importeurs en medewerkers van The Wine & Food Association. Deze organisatie is de drijvende kracht achter de wijn-spijssessies. Het is de derde keer dat het evenement plaats vindt.

Deelnemende restaurants en data
Maandag 29 september 2003 diners:

Restaurant Ron Blaauw, Oudekerk a/d Amstel
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise
Patron-Cuisinier: Ron Blaauw
Reserveringen: telefoon 020 – 496 19 43

Restaurant Hermitage, Rijsoord
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster
Patron-Cuisinier: Jan Klein, Patron-Gastvrouw: Lies KleinReserveringen: telefoon 0180 – 42 09 96

Dinsdag 30 september 2003 diner:
(voor consument & professional / kosten: euro 90,= per couvert -all-in-)
Restaurant Les Trois Corbeaux (Château St. Gerlach), Houthem (L)
Chef de Cuisine: Dave Minten
Reserveringen: telefoon 043 – 60 88 888

Woensdag 1 oktober 2003 diners:
Restaurant Vermeer (NH Barbizon Palace Hotel), Amsterdam
1 Michelinster
Chef de Cuisine: Pascal Jalhaij, Maître: Arnaud ter Haak
Sommeliers: Simon Veldman & Stephan Knecht
Reserveringen: telefoon 020 – 55 64 885

Donderdag 2 oktober 2003 diner:
Restaurant De Librije, Zwolle
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 2 Michelinsterren
Patron-Cuisinier: Jonnie Boer, Patron-Gastvrouw: Thérèse Boer
Reserveringen: telefoon 038 – 421 20 83

Vrijdag 3 oktober 2003 diners:


Restaurant Koetshuis Wolfslaar, Breda
Lid van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Chef de Cuisine: Maarten Camps, Patron-Sommelier: Edwin Raben
Reserveringen : telefoon 076 – 560 80 80

Restaurant De Burgemeester, Linschoten
Lid van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Chef de Cuisine: Chris Faas, Patron: Bernard Tesink
Sommelier: Ivan Sappa
Reserveringen: telefoon 0348 – 41 40 40

Restaurant Christian van der Linden, Leidschendam
Patron-cuisiner: Christian van der Linden
Gastheer-sommelier: Shoshi van Rhijn
Reserveringen: telefoon 070 - 327 34 79

Zaterdag 4 oktober 2003 Diner:
Restaurant De Beukenhorst, Winterswijk
Patron-Cuisinier: Toine Smulders, Patron-Gastvrouw: Désirée Smulders
Reserveringen: telefoon 0543 – 52 28 94

Zondag 5 oktober 2003 diner:
Restaurant De Zwethheul, Delft
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster
Chef de Cuisine: Erik van Loo, Maître: Erik Smit
Sommelier: Allard Sieburgh
Reserveringen: telefoon 010 – 47 04 166
(afwijkende tijd: ontvangst 17:00 uur)

Voor alle programma's geldt (tenzij anders vermeld):
Ontvangst : 18:00 uur
Becommentarieerde proeverij : 18:15 uur
Apéritief : 19:30 uur
Aanvang diner : 20:00 uur
mokka/ afsluiting programma : 23:30 uur
Kosten per persoon (all-in) : € 90,=
Reserveringen uitsluitend mogelijk bij de desbetreffende restaurants.

De wijnen zullen van commentaar worden voorzien door importeurs en medewerkers van The Wine & Food Association. Deze organisatie is de drijvende kracht achter de wijn-spijssessies. Het is de derde keer dat het evenement plaats vindt.

Deelnemende restaurants en data
Maandag 29 september 2003 diners:

Restaurant Ron Blaauw, Oudekerk a/d Amstel
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise
Patron-Cuisinier: Ron Blaauw
Reserveringen: telefoon 020 – 496 19 43

Restaurant Hermitage, Rijsoord
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster
Patron-Cuisinier: Jan Klein, Patron-Gastvrouw: Lies KleinReserveringen: telefoon 0180 – 42 09 96

Dinsdag 30 september 2003 diner:
(voor consument & professional / kosten: euro 90,= per couvert -all-in-)
Restaurant Les Trois Corbeaux (Château St. Gerlach), Houthem (L)
Chef de Cuisine: Dave Minten
Reserveringen: telefoon 043 – 60 88 888

Woensdag 1 oktober 2003 diners:
Restaurant Vermeer (NH Barbizon Palace Hotel), Amsterdam
1 Michelinster
Chef de Cuisine: Pascal Jalhaij, Maître: Arnaud ter Haak
Sommeliers: Simon Veldman & Stephan Knecht
Reserveringen: telefoon 020 – 55 64 885

Donderdag 2 oktober 2003 diner:
Restaurant De Librije, Zwolle
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 2 Michelinsterren
Patron-Cuisinier: Jonnie Boer, Patron-Gastvrouw: Thérèse Boer
Reserveringen: telefoon 038 – 421 20 83

Vrijdag 3 oktober 2003 diners:


Restaurant Koetshuis Wolfslaar, Breda
Lid van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Chef de Cuisine: Maarten Camps, Patron-Sommelier: Edwin Raben
Reserveringen : telefoon 076 – 560 80 80

Restaurant De Burgemeester, Linschoten
Lid van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Chef de Cuisine: Chris Faas, Patron: Bernard Tesink
Sommelier: Ivan Sappa
Reserveringen: telefoon 0348 – 41 40 40

Restaurant Christian van der Linden, Leidschendam
Patron-cuisiner: Christian van der Linden
Gastheer-sommelier: Shoshi van Rhijn
Reserveringen: telefoon 070 - 327 34 79

Zaterdag 4 oktober 2003 Diner:
Restaurant De Beukenhorst, Winterswijk
Patron-Cuisinier: Toine Smulders, Patron-Gastvrouw: Désirée Smulders
Reserveringen: telefoon 0543 – 52 28 94

Zondag 5 oktober 2003 diner:
Restaurant De Zwethheul, Delft
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster
Chef de Cuisine: Erik van Loo, Maître: Erik Smit
Sommelier: Allard Sieburgh
Reserveringen: telefoon 010 – 47 04 166
(afwijkende tijd: ontvangst 17:00 uur)

Voor alle programma's geldt (tenzij anders vermeld):
Ontvangst : 18:00 uur
Becommentarieerde proeverij : 18:15 uur
Apéritief : 19:30 uur
Aanvang diner : 20:00 uur
mokka/ afsluiting programma : 23:30 uur
Kosten per persoon (all-in) : € 90,=
Reserveringen uitsluitend mogelijk bij de desbetreffende restaurants.