nieuws

Restaurant serveert 96 gangen in 24 uur

Horeca

De ’24 uur van Le Jans’. Dat is het motto van een bijzondere gastronomische happening voor een goed doel. Op 26 september aanstaande zal restaurant-hotel Jans in Rijs (Fr.) 96 gangen serveren mét bijbehorende wijnen in 24 uur tijd. Om 18.00 uur zullen acht personen de uitdaging aangaan om ieder kwartier een gerechtje te proeven en een slokje te nemen.

De aftrap wordt gevormd door een oester op ijs met peper en citroen in combinatie met een Gonet Blanc de Blanc Grand Cru. Gerecht nummer 38 wordt om 03.15 uur ‘s nachts uitgeserveerd: een meerval met garnalenboter, gecombineerd met een Montagny Premier Cru Les Guignottes. Om 07.15 uur ‘s ochtends staan er artisjokken met hollandaise-saus op het programma met Pouilly Vinzelles Caves des Grand Crus Blancs. Gang nummer 96 is een koffie met een petit fourtje.

De 24 uur van Le Jans wordt georganiseerd in samenwerking met DLV Wijnen uit Zeist. Initiatiefnemers zijn Richard Hulzinga en Bart Steenbakkers. Iedere gang kan gesponsord worden. Ook restaurantgasten kunnen dag en nacht aanschuiven voor een viergangenmenu. De opbrengst van ‘de 24 uur’ gaat naar de nierstichting.

Nieuwsgierig naar alle 96 gerechten plus wijnen? Download ze hier.

De aftrap wordt gevormd door een oester op ijs met peper en citroen in combinatie met een Gonet Blanc de Blanc Grand Cru. Gerecht nummer 38 wordt om 03.15 uur ‘s nachts uitgeserveerd: een meerval met garnalenboter, gecombineerd met een Montagny Premier Cru Les Guignottes. Om 07.15 uur ‘s ochtends staan er artisjokken met hollandaise-saus op het programma met Pouilly Vinzelles Caves des Grand Crus Blancs. Gang nummer 96 is een koffie met een petit fourtje.

De 24 uur van Le Jans wordt georganiseerd in samenwerking met DLV Wijnen uit Zeist. Initiatiefnemers zijn Richard Hulzinga en Bart Steenbakkers. Iedere gang kan gesponsord worden. Ook restaurantgasten kunnen dag en nacht aanschuiven voor een viergangenmenu. De opbrengst van ‘de 24 uur’ gaat naar de nierstichting.

Nieuwsgierig naar alle 96 gerechten plus wijnen? Download ze hier.

Reageer op dit artikel