nieuws

Top-10 snackmissers in Verenigde Staten

Horeca

Veel snackhits zien hun levenslicht in de Verenigde Staten, de bakermat van het fastfood. Al snel waaien de tot toppers ontpopte snacks over naar Europa. Louter succesverhalen. Gaat er dan nooit iets mis in de ontwikkeling tot snacktopper? Tuurlijk wel. Alleen horen we zelden of nooit over deze missers. Gelukkig is er op het Internet een top-10 van snackmissers. En daar zitten hele bijzondere exemplaren tussen.

Tofu frites voert de ranglijst aan. De frites gemaakt van sojabonen kreeg van een consumentenpanel het hoogste cijfer van onsmakelijkheid. Tweede staat The McHaggis Burger. Een hamburger belegd met haggis (een Schots nationaal gerecht met hart, longen en lever van schaap), sla en tomaat. Ondanks heftige promotie in Schotland faalde deze snack. Een eervolle derde plaats is er voor de Quintuple Cheeseburger. Bij deze enorme driedubbele kaasburger, in het verleden verkrijgbaar bij Wendy’s, vragen zelfs Amerikanen zich af ‘how much in too much?’.

Top-10
1. Tofu Frites
Frites gemaakt van tofu

2. The McHaggis Burger
Hamburger belegd met haggis (Schots gerecht met hart, longen en lever van schaap)

3. Quintuple Cheeseburger
Driedubbele mega kaasburger

4. St. John’s Wort Milk Shake
Een milkshake met het kalmeringsmiddel (!) St. John’s wort-kruid.

5. Chicken Balls with cheesy dipping sauce
Bal van kip met kaasachtige dipsaus

6. Fried Curly Turnips
Gefrituurde gekrulde knolslierten

7. New Coke
Zoetere versie van Coca Cola

8. The spam milkshake
Milkshake gemaakt van spam, namaakvlees uit blikjes

9. Oyster smoothies
Zuivel mixdrankje met de smaak van oesters

10. McLean Deluxe
Hamburger met zeewier

Tofu frites voert de ranglijst aan. De frites gemaakt van sojabonen kreeg van een consumentenpanel het hoogste cijfer van onsmakelijkheid. Tweede staat The McHaggis Burger. Een hamburger belegd met haggis (een Schots nationaal gerecht met hart, longen en lever van schaap), sla en tomaat. Ondanks heftige promotie in Schotland faalde deze snack. Een eervolle derde plaats is er voor de Quintuple Cheeseburger. Bij deze enorme driedubbele kaasburger, in het verleden verkrijgbaar bij Wendy’s, vragen zelfs Amerikanen zich af ‘how much in too much?’.

Top-10
1. Tofu Frites
Frites gemaakt van tofu

2. The McHaggis Burger
Hamburger belegd met haggis (Schots gerecht met hart, longen en lever van schaap)

3. Quintuple Cheeseburger
Driedubbele mega kaasburger

4. St. John’s Wort Milk Shake
Een milkshake met het kalmeringsmiddel (!) St. John’s wort-kruid.

5. Chicken Balls with cheesy dipping sauce
Bal van kip met kaasachtige dipsaus

6. Fried Curly Turnips
Gefrituurde gekrulde knolslierten

7. New Coke
Zoetere versie van Coca Cola

8. The spam milkshake
Milkshake gemaakt van spam, namaakvlees uit blikjes

9. Oyster smoothies
Zuivel mixdrankje met de smaak van oesters

10. McLean Deluxe
Hamburger met zeewier

Reageer op dit artikel