nieuws

Verrassing bij NK Beste Sommelier blijft achterwege

Horeca

Geen verrassingen bij de Trophée Ruinart, de officiële wedstrijd tot verkiezing van de beste sommelier van Nederland. In restaurant Allemansgeest in Voorschoten streden gisteren zeventien wijnkelners voor de aansprekende titel. De hoofdprijs ging ook dit jaar weer naar Breda.

Want Edwin Raben van Landgoed Wolfslaar in Breda blijft Nederlands beste sommelier. Raben prolongeerde zijn titel en bleef daarmee Johan Kragtwijk van Grand Hotel Karel V uit Utrecht en Martin Wolvers van Restaurant Lauswolt uit Beetsterzwaag voor. Begin volgend jaar is Raben de Nederlandse kandidaat voor de Trophée Ruinart in het Franse Reims. Daar wordt de beste wijnkelner van Europa gekozen.

De winnaar in Voorschoten kreeg zijn trofee niet zomaar in de schoot geworpen. Na een eerste theoretische schifting tussen zeventien kandidaten, volgde een aantal praktijkoefeningen. Op het menu: een wijnvoorstel improviseren bij een vijfgangendiner, een fles champagne op de juiste wijze uitserveren, drie anonieme glazen wijn voorzien van een uiteenzetting, zeven glazen gedistilleerd blind proeven en bespreken.

De Trophée Ruinart vindt eenmaal in de twee jaar plaats en wordt georganiseerd door het Nederlands Gilde van Sommeliers. Bij de vorige twee edities was Raben ook de beste.

Want Edwin Raben van Landgoed Wolfslaar in Breda blijft Nederlands beste sommelier. Raben prolongeerde zijn titel en bleef daarmee Johan Kragtwijk van Grand Hotel Karel V uit Utrecht en Martin Wolvers van Restaurant Lauswolt uit Beetsterzwaag voor. Begin volgend jaar is Raben de Nederlandse kandidaat voor de Trophée Ruinart in het Franse Reims. Daar wordt de beste wijnkelner van Europa gekozen.

De winnaar in Voorschoten kreeg zijn trofee niet zomaar in de schoot geworpen. Na een eerste theoretische schifting tussen zeventien kandidaten, volgde een aantal praktijkoefeningen. Op het menu: een wijnvoorstel improviseren bij een vijfgangendiner, een fles champagne op de juiste wijze uitserveren, drie anonieme glazen wijn voorzien van een uiteenzetting, zeven glazen gedistilleerd blind proeven en bespreken.

De Trophée Ruinart vindt eenmaal in de twee jaar plaats en wordt georganiseerd door het Nederlands Gilde van Sommeliers. Bij de vorige twee edities was Raben ook de beste.

Reageer op dit artikel