nieuws

‘Vraatzucht kinderen is niet schuld McDonalds

Horeca

McDonalds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor vraatzucht en overgewicht bij kinderen. Dat heeft een Amerikaanse federale rechter donderdag besloten. Hij verwierp daarmee de claims die waren ingediend tegen het bedrijf.

De vermeende slachtoffers verweten McDonalds misleidende reclame te hebben gebruikt om kinderen aan te zetten ongezond en dikmakend voedsel te consumeren. Magistraat Robert Sweet had eerder dit jaar een dergelijke aanklacht ook al afgewezen maar gaf de klagers nog wel de mogelijkheid met een herziene aanklacht te komen. Ook de nieuwe versie was echter onvoldoende.

Het bedrijf reageerde opgelucht op het vonnis van donderdag. ‘Het is een complete overwinning voor het gezonde verstand’, verklaarde een zegsman van McDonalds. Het concern was bang dat ze net zoals tabaksfabrikanten schadeclaims moesten gaan betalen aan grote groepen ontevreden klanten.

De vermeende slachtoffers verweten McDonalds misleidende reclame te hebben gebruikt om kinderen aan te zetten ongezond en dikmakend voedsel te consumeren. Magistraat Robert Sweet had eerder dit jaar een dergelijke aanklacht ook al afgewezen maar gaf de klagers nog wel de mogelijkheid met een herziene aanklacht te komen. Ook de nieuwe versie was echter onvoldoende.

Het bedrijf reageerde opgelucht op het vonnis van donderdag. ‘Het is een complete overwinning voor het gezonde verstand’, verklaarde een zegsman van McDonalds. Het concern was bang dat ze net zoals tabaksfabrikanten schadeclaims moesten gaan betalen aan grote groepen ontevreden klanten.

Reageer op dit artikel