nieuws

Zieke werknemer ‘koopt’ doktersverklaring

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland adviseert werkgevers niet zonder meer genoegen te nemen met ziekmeldingen van werknemers die in het buitenland met vakantie zijn. In de laatste editie van het ledenblad van KHN zegt directeur Jeu Claes van de organisatie dat ziekmeldingen vanuit het buitenland niet altijd te vertrouwen zijn.

De werknemers in kwestie zouden een loopje met hun werkgevers nemen en er alleen maar op uit zijn hun verblijf in het buitenland te verlengen. Claes: ‘Met name in Marokko is het een koud kunstje om gewoon doktersverklaringen te kopen en daarmee de werkgever een rad voor ogen te draaien’.

Probleem is volgens de KHN-directeur dat er op dit soort praktijken vrijwel geen controle mogelijk is. De ondernemer kan weinig anders doen dan zijn werknemers op voorhand duidelijk maken hiervan niet gediend te zijn.

De werknemers in kwestie zouden een loopje met hun werkgevers nemen en er alleen maar op uit zijn hun verblijf in het buitenland te verlengen. Claes: ‘Met name in Marokko is het een koud kunstje om gewoon doktersverklaringen te kopen en daarmee de werkgever een rad voor ogen te draaien’.

Probleem is volgens de KHN-directeur dat er op dit soort praktijken vrijwel geen controle mogelijk is. De ondernemer kan weinig anders doen dan zijn werknemers op voorhand duidelijk maken hiervan niet gediend te zijn.

Reageer op dit artikel