nieuws

Klassieke muziek bevordert eetlust

Horeca

Klassieke muziek in een restaurant bevordert de eetlust. Beethoven op de achtergrond blijkt de wens naar een Bordeaux te stimuleren. Dat concluderen Britse wetenschappers. Zij lieten de uitbater van een restaurant achttien dagen lang pop- en klassieke muziek afwisselen met avonden in stilte. Als het bandje met Beethoven, Mahler en Vivaldi was te horen, besteedden de gasten duidelijk meer aan extra’s zoals voorafjes, luxieuze desserts, speciale koffie en betere wijnen.

Volgens psycholoog Adrian North voelen gasten zich door de klassieke muziek gecultiveerder en ontwikkelder. Ze zoeken dan naar zaken waarvan zij denken dat die bij dat betere leven horen. North stelde eerder al vast dat gasten eerder geneigd zijn Duitse of Franse wijn te bestellen als muziek uit die landen is te horen.

Volgens psycholoog Adrian North voelen gasten zich door de klassieke muziek gecultiveerder en ontwikkelder. Ze zoeken dan naar zaken waarvan zij denken dat die bij dat betere leven horen. North stelde eerder al vast dat gasten eerder geneigd zijn Duitse of Franse wijn te bestellen als muziek uit die landen is te horen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels