Schijnwerpers gericht op Sud-Ouest wijnen

Een selecte groep Nederlandse restaurateurs heeft van 12 tot en met 27 april wijnen uit Sud-Ouest op de wijnkaart staan. Zij willen daarmee de wijnen uit Zuid-West Frankrijk onder de aandacht brengen van hun gasten. Dat doen ze onder meer door speciale gerechten bij de wijnen te serveren.

Deelnemers aan deze zogenaamde Sud Ouest Campagne zijn onder meer de leden van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, Les Patrons Cuisiniers, Jeunes Restaurateurs d’Europe en Relais du Centre. Ook de hotelschool van het ROC Amsterdam schenkt aandacht aan de wijnen. Bij hen is er een speciaal diner. Daarvoor zijn reeds vijfhonderd reserveringen binnen.

De aftrap van de campagne voor de wijnen uit Zuid-West Frankrijk vond plaats op 12 april in restaurant Les Trois Corbeaux op Chateau Gerlach, aan de vooravond van het tweedaagse evenement Limburgia Gastronomica. Chef de cuisine Dave Minten bereidde een viergangenmenu waarbij verschillende wijnen uit Sud-Ouest aan bod kwamen.

Deelnemers aan deze zogenaamde Sud Ouest Campagne zijn onder meer de leden van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, Les Patrons Cuisiniers, Jeunes Restaurateurs d’Europe en Relais du Centre. Ook de hotelschool van het ROC Amsterdam schenkt aandacht aan de wijnen. Bij hen is er een speciaal diner. Daarvoor zijn reeds vijfhonderd reserveringen binnen.

De aftrap van de campagne voor de wijnen uit Zuid-West Frankrijk vond plaats op 12 april in restaurant Les Trois Corbeaux op Chateau Gerlach, aan de vooravond van het tweedaagse evenement Limburgia Gastronomica. Chef de cuisine Dave Minten bereidde een viergangenmenu waarbij verschillende wijnen uit Sud-Ouest aan bod kwamen.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.