'Pizzahut' bestormt internationale hitlijsten

'De Pizzahut, de Pizzahut, Kentucky Fried Chicken en de Pizzahut.' Het refrein van het nummer 'De Pizzahut' van zanger en Radio 3FM-dj Eric Dikeb klinkt menig Nederlander bekend in de oren. Niet alleen binnen de landsgrenzen, maar ook in skioorden en aan de diverse costa's. Die 'airplay' heeft nu ook zijn weerslag gekregen in diverse Europese hitlijsten.

Dat heeft hitdeskundige J. van Slooten woensdag gemeld. Samen met DJ Ötzi (bekend van 'Anton aus Tirol') heeft Dikeb een Duitse versie gemaakt met de naam 'Burgerdance'. Die versie staat deze week in de Duitse en Oostenrijkse toptien. In Zwitserland kwam het werkje binnen op de negentiende plaats van de plaatselijke hitparade.

In Duitsland is de single daarmee niet de bestverkochte Nederlandse productie ooit. Dat record blijft op naam staan van Vader Abraham met 'Das Lied der Schlümpfe' (Smurfenlied). In de jaren zeventig stond dat nummer een jaar lang in de Duitse hitlijsten.

De Britse versie van The Burgerdance, uitgevoerd door The Fastfood Rockers, staat al voor de negende week in de topveertig aldaar. Dat is volgens Van Slooten opvallend lang. De hoogste notering daar was de tweede plaats, eerder deze zomer.

In België ontving Dikeb eerder een gouden plaat voor De Pizzahut. In dat land gingen enkele tienduizenden exemplaren van het lied over de toonbank. In Nederland zelf verkocht Dikeb ongeveer 10.000 singles.