De cijfers staan in het visiedocument Arbeidsproductiviteit in kaart van het bedrijfschap Horeca & Catering. Dat de toegevoegde waarde per medewerker in de hotellerie het hoogst is heeft volgens het schap te maken met het feit dat het verhuren van kamers minder arbeidsintensief is dan het verstrekken van dranken en maaltijden. Overigens ligt de toegevoegde waarde voor het totale Nederlandse bedrijfsleven op gemiddeld 59.000 euro per jaar per fulltime medewerker. Het gemiddelde in de horeca bedraagt bijna 32.000 euro.
De cijfers staan in het visiedocument Arbeidsproductiviteit in kaart van het bedrijfschap Horeca & Catering. Dat de toegevoegde waarde per medewerker in de hotellerie het hoogst is heeft volgens het schap te maken met het feit dat het verhuren van kamers minder arbeidsintensief is dan het verstrekken van dranken en maaltijden. Overigens ligt de toegevoegde waarde voor het totale Nederlandse bedrijfsleven op gemiddeld 59.000 euro per jaar per fulltime medewerker. Het gemiddelde in de horeca bedraagt bijna 32.000 euro.