nieuws

Bevriende koks koken voor goed doel

Horeca

Wat in de hoofden van de initiatiefnemers begon als een gezellig kookclubje is in korte tijd uitgegroeid tot een topbenefietdiner voor het vakantiebedrijf Villa Pardoes in Kaatsheuvel op 9 februari aanstaande. Alwin Houwing van Restaurant Linnen in het Brabantse Oisterwijk trekt de kar. Zijn bevriende culinaire toppers waaronder Edwin Kats, Jonnie Boer en Cas Spijkers volgen in zijn spoor.

Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen uit Nederland en Vlaanderen met een levensbedreigende ziekte. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang kosteloos de vakantie van hun leven. Alwin Houwing is enthousiast over dit liefdadigheidsinitiatief en strikte diverse culinaire toppers en bekende Nederlanders voor zijn benefietdiner op 9 februari.

De dan in actie komende topkoks zijn: Edwin Kats (La Rive, Amsterdam), Nico Boreas (Restaurant Boreas, Heeze), Jonnie Boer (De Librije, Zwolle), Robert van Beckhoven (grondlegger Nederlands Patisserie Team), Dick Middelweerd (Restaurant Treeswijkhoeve, Waalre), Ronald Tausch (Restaurant Linnen, Oisterwijk) en Cas Spijkers (voormalig chef-kok). Thérèse Boer van De Librije en president van het Gastvrijheidsgilde is de gastvrouw van de avond.

Voorafgaand aan het benefietdiner kunnen gasten bieden op een tafel in Restaurant Linnen. Inmiddels heeft de tafelveiling meer dan € 27.000,- opgeleverd. Tijdens het diner op 9 februari zal tv-presentator Humberto Tan de avond inleiden. Daarnaast hebben tv-bekendheid Albert Verlinde, oud-bokser Arnold Vanderlijde en oud-voetballer Stan Valckx hun aanwezig toegezegd. Zeer waarschijnlijk zal ook volkszanger annex knuffelbeer Frans Bauer aanwezig zijn.

Naast het diner op 9 februari brengen de bevriende koks eind van dit jaar een boek uit. ‘Daarin maken de lezers kennis met de nieuwe generatie koks en nemen we afscheid van de voormalige topkoks’, aldus initiator Houwing.

Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen uit Nederland en Vlaanderen met een levensbedreigende ziekte. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang kosteloos de vakantie van hun leven. Alwin Houwing is enthousiast over dit liefdadigheidsinitiatief en strikte diverse culinaire toppers en bekende Nederlanders voor zijn benefietdiner op 9 februari.

De dan in actie komende topkoks zijn: Edwin Kats (La Rive, Amsterdam), Nico Boreas (Restaurant Boreas, Heeze), Jonnie Boer (De Librije, Zwolle), Robert van Beckhoven (grondlegger Nederlands Patisserie Team), Dick Middelweerd (Restaurant Treeswijkhoeve, Waalre), Ronald Tausch (Restaurant Linnen, Oisterwijk) en Cas Spijkers (voormalig chef-kok). Thérèse Boer van De Librije en president van het Gastvrijheidsgilde is de gastvrouw van de avond.

Voorafgaand aan het benefietdiner kunnen gasten bieden op een tafel in Restaurant Linnen. Inmiddels heeft de tafelveiling meer dan € 27.000,- opgeleverd. Tijdens het diner op 9 februari zal tv-presentator Humberto Tan de avond inleiden. Daarnaast hebben tv-bekendheid Albert Verlinde, oud-bokser Arnold Vanderlijde en oud-voetballer Stan Valckx hun aanwezig toegezegd. Zeer waarschijnlijk zal ook volkszanger annex knuffelbeer Frans Bauer aanwezig zijn.

Naast het diner op 9 februari brengen de bevriende koks eind van dit jaar een boek uit. ‘Daarin maken de lezers kennis met de nieuwe generatie koks en nemen we afscheid van de voormalige topkoks’, aldus initiator Houwing.

Reageer op dit artikel