nieuws

Doden bij explosie café Indonesië

Horeca

Een explosie in een café op het Indonesische eiland Sulawesi heeft zaterdag vier mensen het leven gekost. De politie vermoedt dat de ontploffing is veroorzaakt door een bom. Het incident deed zich voor in de plaats Palopo, in het zuiden van Sulawesi.

Het midden van Sulawesi was de afgelopen jaren het toneel van gewelddadigheden tussen christenen en moslims. In 1999 en 2000 kwamen er meer dan duizend mensen om het leven. Vorig jaar oktober werd in het district Poso een aanslag gepleegd die acht christenen het leven kostte. De radicale islamitische groepering Jemaah Islamiya is met deze aanslag in verband gebracht.

Het midden van Sulawesi was de afgelopen jaren het toneel van gewelddadigheden tussen christenen en moslims. In 1999 en 2000 kwamen er meer dan duizend mensen om het leven. Vorig jaar oktober werd in het district Poso een aanslag gepleegd die acht christenen het leven kostte. De radicale islamitische groepering Jemaah Islamiya is met deze aanslag in verband gebracht.

Reageer op dit artikel