nieuws

Frankrijk wil lager BTW-tarief in horeca

Horeca

Frankrijk zal deze week tijdens een bijeenkomst van de Europese Unie opnieuw een oproep doen om het btw-tarief op gerechten in restaurants te verlagen. Eerder lukte het Parijs niet dit voorstel erdoor te krijgen, ondanks belofte van de Franse overheid aan haar kiezers.

Minister Jean-Claude Raffarin beloofde het BTW-tarief in restaurants te verlagen van 19,6 procent naar 5,5 procent. Met een lager BTW-tarief zouden Franse horecabedrijven beter kunnen concurreren met onder andere de talrijke fastfoodbedrijven.

Frankrijk zal bij de tariefswijziging de steun nodig hebben van andere lidstaten. Diplomaten in Brussel zeggen dat Parijs waarschijnlijk te weinig ondersteuning krijgt van de andere lidstaten. Zo zou Duitsland fel tegen zijn, omdat het bang is dat het fiscale hek van de dam is en dat het niet bij één Frans verzoek zal blijven.

Minister Jean-Claude Raffarin beloofde het BTW-tarief in restaurants te verlagen van 19,6 procent naar 5,5 procent. Met een lager BTW-tarief zouden Franse horecabedrijven beter kunnen concurreren met onder andere de talrijke fastfoodbedrijven.

Frankrijk zal bij de tariefswijziging de steun nodig hebben van andere lidstaten. Diplomaten in Brussel zeggen dat Parijs waarschijnlijk te weinig ondersteuning krijgt van de andere lidstaten. Zo zou Duitsland fel tegen zijn, omdat het bang is dat het fiscale hek van de dam is en dat het niet bij één Frans verzoek zal blijven.

Reageer op dit artikel