nieuws

Heineken vergroot aandeel in Oostenrijkse brouwer

Horeca

Heineken heeft bijna alle resterende aandelen van de Oostenrijkse brouwer BBAG overgenomen. Dit heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Het bierconcern bezat al een meerderheidsbelang van bijna 70 procent in BBAG. Nu heeft het 98,73 procent van de aandelen.

BBAG zal tezamen met de al bestaande activiteiten van Heineken in Midden- en Oost-Europa worden samengevoegd tot Brau Union AG. Om dit te bewerkstelligen verhoogt Heineken ook zijn belang in deze onderneming, van 67,48 naar 98,7 procent. Met de nieuwe aankopen is een bedrag gemoeid van 711 miljoen euro. Heineken financiert dit uit eigen middelen en uit een verkregen lening van 1,2 miljard euro.

BBAG zal tezamen met de al bestaande activiteiten van Heineken in Midden- en Oost-Europa worden samengevoegd tot Brau Union AG. Om dit te bewerkstelligen verhoogt Heineken ook zijn belang in deze onderneming, van 67,48 naar 98,7 procent. Met de nieuwe aankopen is een bedrag gemoeid van 711 miljoen euro. Heineken financiert dit uit eigen middelen en uit een verkregen lening van 1,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel