nieuws

Heineken wil met lokaal bier China veroveren

Horeca

Heineken gaat voortaan bier brouwen in China. Het concern wil hiermee flink besparen op de transportkosten en de hoge importrechten die het moet betalen. Zo hoopt de onderneming te profiteren van de groeiende Chinese biermarkt. Dat heeft Heineken vrijdag bekendgemaakt.

Het bier wordt per 1 april in twee brouwerijen gemaakt, een op het eiland Hainan en een bij Shanghai. Voorheen werd het Heineken-bier in West-Europa geproduceerd.

Om kosten te besparen bundelen de Nederlandse brouwer en Asia Pacific Breweries, waarin Heineken een meerderheidsbelang heeft, per 1 april hun activiteiten in China. Het gaat om de twee brouwerijen en het importbedrijf van Heineken.

De twee ondernemingen schuiven bijvoorbeeld het verkoopapparaat in elkaar. ‘In plaats van twee managers heb je er maar een nodig’, zegt een woordvoerder. Bovendien willen de twee bedrijven samen op zoek naar mogelijkheden om verder uit te breiden in China.

Heineken verwacht niet dat er banen verdwijnen door de samenvoeging van de activiteiten. ‘Integendeel zelfs, we denken zelfs meer mensen nodig te hebben, omdat we verwachten te groeien in China’, aldus de woordvoerder. De Chinese biermarkt is veelbelovend als een van de grootste groeimarkten ter wereld.

Het bier wordt per 1 april in twee brouwerijen gemaakt, een op het eiland Hainan en een bij Shanghai. Voorheen werd het Heineken-bier in West-Europa geproduceerd.

Om kosten te besparen bundelen de Nederlandse brouwer en Asia Pacific Breweries, waarin Heineken een meerderheidsbelang heeft, per 1 april hun activiteiten in China. Het gaat om de twee brouwerijen en het importbedrijf van Heineken.

De twee ondernemingen schuiven bijvoorbeeld het verkoopapparaat in elkaar. ‘In plaats van twee managers heb je er maar een nodig’, zegt een woordvoerder. Bovendien willen de twee bedrijven samen op zoek naar mogelijkheden om verder uit te breiden in China.

Heineken verwacht niet dat er banen verdwijnen door de samenvoeging van de activiteiten. ‘Integendeel zelfs, we denken zelfs meer mensen nodig te hebben, omdat we verwachten te groeien in China’, aldus de woordvoerder. De Chinese biermarkt is veelbelovend als een van de grootste groeimarkten ter wereld.

Reageer op dit artikel