nieuws

Honger geslaagd Wine Professional nog niet gestild

Horeca

De organisatie van Wine Professional kijkt terug op een geslaagd driedaags gastronomisch evenement. Het vakevenement voor professionals, waarin de combinatie van wijn en spijs centraal stond, ontving van maandag tot en met woensdag zesduizend bezoekers. Duizend meer dan begroot.

Na het debuut vorig jaar heeft de tweede editie van Wine Professional deze week het evenement erkenning gegeven. ‘Iedereen kent ons nu en velen zeggen: hier moeten we volgend jaar weer bij zijn’, meldt evenementmanager Carsten Klint. ‘Voor ons was het het uur van de waarheid. En ik kan je zeggen dat het klonk als een klok.’

Hoogtepunt op Wine Professional was een kooksessie van Cees Helder. De enige driesterrenkok van ons land kookte duif en vlees met de exclusieve wijnen Chateaux Petrus en Domaine J.C. Chave. Verbeterpunten ziet de organisatie in het gebruik van servies en linnen. Klint: ‘We moeten volgend jaar richting het sterrenniveau met kristalglazen en zilver servies’.

Of Wine Professional net als de grote broer Horecava volgend jaar ook een week later start, is voor Klint nog een punt van onzekerheid. Klint: ‘Een week later betekent voor de koks dat hun restaurant alweer volledig is opgestart. Dat kan dus moeilijk worden. Maar we durven het best aan hoor, om een week eerder open te gaan en ons daarmee los te koppelen van de Horecava.’

Na het debuut vorig jaar heeft de tweede editie van Wine Professional deze week het evenement erkenning gegeven. ‘Iedereen kent ons nu en velen zeggen: hier moeten we volgend jaar weer bij zijn’, meldt evenementmanager Carsten Klint. ‘Voor ons was het het uur van de waarheid. En ik kan je zeggen dat het klonk als een klok.’

Hoogtepunt op Wine Professional was een kooksessie van Cees Helder. De enige driesterrenkok van ons land kookte duif en vlees met de exclusieve wijnen Chateaux Petrus en Domaine J.C. Chave. Verbeterpunten ziet de organisatie in het gebruik van servies en linnen. Klint: ‘We moeten volgend jaar richting het sterrenniveau met kristalglazen en zilver servies’.

Of Wine Professional net als de grote broer Horecava volgend jaar ook een week later start, is voor Klint nog een punt van onzekerheid. Klint: ‘Een week later betekent voor de koks dat hun restaurant alweer volledig is opgestart. Dat kan dus moeilijk worden. Maar we durven het best aan hoor, om een week eerder open te gaan en ons daarmee los te koppelen van de Horecava.’

Reageer op dit artikel