nieuws

Imko´s grote winnaar bij Huiswijncompetitie

Horeca

Restaurant Imko´s uit IJmuiden is de grote winnaar geworden van de Huiswijncompetitie. Tijdens de finale in de ochtend van de eerste dag van Wine Professional sloeg het restaurant toe in de categorie Toprestaurants. Zowel bij de witte als de rode scoorde Imko´s het best. Wijndeskundige Michael Broadbent maakte de winnaars bekend.

Bij de witte wijnen moest Imko´s de prijs delen met Chapeau! uit Bloemendaal. Beiden overtuigden de vakjury met hun L´Aumonier Sauvignon Touraine. Bij de rode wijnen scoorde de Gotim BRU Castell del Remes het best bij Imko´s.
In de categorie Café, Eetcafé, Brasserie won Proeflokaal In den Uiver uit Haarlem met de witte wijn Terre Cortesi Verdicchio. In den Uiver, nummer tien in de Café Top-100 van Misset Horeca, won vorig jaar eveneens in deze categorie. Café Pol te Rotterdam schenkt de lekkerste rode huiswijn: Segu cs uit Chili.

Ten slotte de categorie Restaurant. De Bode uit Doetinchem won met de Chileense witte wijn Montes Sauvignon Blanc. Bij de rode wijnen wonnen zowel Restaurant Den Ouden Heere in Lisse, alsook Restaurant Terra Pianeta in Amsterdam. Zij schenken een Anfora Zinfandel La Corte als huiswijn.

De vakjury ontving ruim 360 ingezonden flessen voor de wedstrijd.

Bij de witte wijnen moest Imko´s de prijs delen met Chapeau! uit Bloemendaal. Beiden overtuigden de vakjury met hun L´Aumonier Sauvignon Touraine. Bij de rode wijnen scoorde de Gotim BRU Castell del Remes het best bij Imko´s.
In de categorie Café, Eetcafé, Brasserie won Proeflokaal In den Uiver uit Haarlem met de witte wijn Terre Cortesi Verdicchio. In den Uiver, nummer tien in de Café Top-100 van Misset Horeca, won vorig jaar eveneens in deze categorie. Café Pol te Rotterdam schenkt de lekkerste rode huiswijn: Segu cs uit Chili.

Ten slotte de categorie Restaurant. De Bode uit Doetinchem won met de Chileense witte wijn Montes Sauvignon Blanc. Bij de rode wijnen wonnen zowel Restaurant Den Ouden Heere in Lisse, alsook Restaurant Terra Pianeta in Amsterdam. Zij schenken een Anfora Zinfandel La Corte als huiswijn.

De vakjury ontving ruim 360 ingezonden flessen voor de wedstrijd.

Reageer op dit artikel