nieuws

Indonesië klaagt tweede verdachte aanslag Marriott aan

Horeca

Indonesische aanklagers hebben een tweede verdachte officieel aangeklaagd in verband met de bomaanslag van augustus op het J.W. Marriott Hotel in de hoofdstad Jakarta. Dat maakte een rechtbankfunctionaris donderdag bekend. De aanslag kostte twaalf mensen onder wie een Nederlandse bankier het leven.

Circa 150 mensen raakten gewond. Mohammad Rais alias Edi Indra is aangeklaagd wegens ‘hulp bij een terreurdaad’, zei Yunda Hasby van de rechtbank van Zuid-Jakarta. Als Rais schuldig wordt bevonden aan de aanklacht kan hij ter dood worden veroordeeld. Wanneer de rechtszaak begint, is nog niet bekend. Volgens de wet moet de rechter twee weken na de formele aanklacht een procesdatum kiezen.

Het eerste proces in deze zaak begon in november in de provincie Bengkulu op Sumatra. Verdachte Sardono Siliwangi is aangeklaagd voor het bewaren van de explosieven voor de hoofdverdachten. De politie heeft in totaal meer dan twintig verdachten aangehouden in verband met de aanslag op het hotel, die wordt toegeschreven aan militante moslimnetwerk Jemaah Islamiyah.

Circa 150 mensen raakten gewond. Mohammad Rais alias Edi Indra is aangeklaagd wegens ‘hulp bij een terreurdaad’, zei Yunda Hasby van de rechtbank van Zuid-Jakarta. Als Rais schuldig wordt bevonden aan de aanklacht kan hij ter dood worden veroordeeld. Wanneer de rechtszaak begint, is nog niet bekend. Volgens de wet moet de rechter twee weken na de formele aanklacht een procesdatum kiezen.

Het eerste proces in deze zaak begon in november in de provincie Bengkulu op Sumatra. Verdachte Sardono Siliwangi is aangeklaagd voor het bewaren van de explosieven voor de hoofdverdachten. De politie heeft in totaal meer dan twintig verdachten aangehouden in verband met de aanslag op het hotel, die wordt toegeschreven aan militante moslimnetwerk Jemaah Islamiyah.

Reageer op dit artikel