nieuws

McDonald’s meldt winst door omzetgroei

Horeca

McDonald’s meldt dat het in het vierde kwartaal vorig jaar verlies heeft omgebogen is winst. In de laatste drie maanden van 2003 verdiende de fastfoodonderneming tien cent per aandeel, tegen een verlies van 27 cent een jaar eerder.

De omzet groeide zeventien procent tot 4,55 miljard dollar, aldus McDonald’s eerder deze week. De winst werd gedrukt door een eenmalige last uit de verkoop van de pizzaketen Donatos, die McDonald’s eind vorige jaar van de hand deed. Pizza’s pasten niet langer in de kernactiviteiten van de hamburgerketen.

De omzet groeide zeventien procent tot 4,55 miljard dollar, aldus McDonald’s eerder deze week. De winst werd gedrukt door een eenmalige last uit de verkoop van de pizzaketen Donatos, die McDonald’s eind vorige jaar van de hand deed. Pizza’s pasten niet langer in de kernactiviteiten van de hamburgerketen.

Reageer op dit artikel