nieuws

SEC-voorzitter koninklijk onderscheiden voor inzet

Horeca

Tijdens de vijftigste editie van de BBB vonden voor de 25ste maal de kookwedstrijden van de Stichting Europa Culinair plaats. Ook voor de 25ste maal stond SEC-voorzitter Piet Janssens aan het roer van de nationale en internationale krachtmetingen voor jeugdig kooktalent. Tijdens de receptie van het SEC op woensdagavond werd de organisator tot zijn eigen verbazing voor zijn inzet koninklijk onderscheiden.

Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Uit handen van de loco-burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen, waar Janssens woonachtig is, kreeg de wedstrijdorganisator de onderscheiding. De kleine ‘grote man’ was blij en vooral verrast. Janssens: ‘Dit had ik echt niet verwacht. Je kunt je voorstellen dat de receptie behoorlijk uit de hand liep. Eigenlijk heb ik erover nagedacht om te stoppen met het organiseren van de wedstrijden. 25 Jaar is immers een behoorlijke tijd. Maar ja, ik hoor mijn vrienden als zeggen: “hij heeft de buit binnen en is weg”. We hebben in de organisatie veel jonge honden, maar het ontbreekt ze soms aan tijd. En tijd is nodig voor de organisatie van deze wedstrijden. Als Vut-er heb ik die tijd wel.’

Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Uit handen van de loco-burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen, waar Janssens woonachtig is, kreeg de wedstrijdorganisator de onderscheiding. De kleine ‘grote man’ was blij en vooral verrast. Janssens: ‘Dit had ik echt niet verwacht. Je kunt je voorstellen dat de receptie behoorlijk uit de hand liep. Eigenlijk heb ik erover nagedacht om te stoppen met het organiseren van de wedstrijden. 25 Jaar is immers een behoorlijke tijd. Maar ja, ik hoor mijn vrienden als zeggen: “hij heeft de buit binnen en is weg”. We hebben in de organisatie veel jonge honden, maar het ontbreekt ze soms aan tijd. En tijd is nodig voor de organisatie van deze wedstrijden. Als Vut-er heb ik die tijd wel.’

Reageer op dit artikel