nieuws

Sterke omzetstijging McDonald’s, ondanks BSE in VS

Horeca

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s heeft vorige maand geen last gehad van het eerste geval van de gekkekoeienziekte BSE in de Verenigde Staten. Het concern meldde donderdag dat de omzet in december volgens voorlopige cijfers met 17,1 procent is gestegen, zonder concrete bedragen te noemen.

Een belangrijk deel van de stijging was het gevolg van de sterke euro. McDonald’s kon voor de omzet in Europa meer dollars in zijn boekhouding bijschrijven. Op basis van constante wisselkoersen nam de omzet 9,1 procent toe.

Het concern zei nog steeds op de goede weg te zijn om het rampjaar 2002 te doen vergeten. Toen boekte de fastfoodgigant voor het eerst in zijn geschiedenis verlies, maar onder de nieuwe topman Jim Cantalupo is een ‘gezondere’ richting ingeslagen die consumenten heeft doen terugkeren. McDonald’s verkoopt nu meer salades en sandwiches. In december bleek bovendien dat een nieuwe versie van McNuggets ook goed is aangeslagen.

Opmerkelijk is dat McDonald’s met geen woord rept over de eerste BSE-koe die op 24 december in de staat Washington is aangetroffen. In het verleden heeft het veel last gehad van de uitbraak van de gekkekoeienziekte in Europa.

Een belangrijk deel van de stijging was het gevolg van de sterke euro. McDonald’s kon voor de omzet in Europa meer dollars in zijn boekhouding bijschrijven. Op basis van constante wisselkoersen nam de omzet 9,1 procent toe.

Het concern zei nog steeds op de goede weg te zijn om het rampjaar 2002 te doen vergeten. Toen boekte de fastfoodgigant voor het eerst in zijn geschiedenis verlies, maar onder de nieuwe topman Jim Cantalupo is een ‘gezondere’ richting ingeslagen die consumenten heeft doen terugkeren. McDonald’s verkoopt nu meer salades en sandwiches. In december bleek bovendien dat een nieuwe versie van McNuggets ook goed is aangeslagen.

Opmerkelijk is dat McDonald’s met geen woord rept over de eerste BSE-koe die op 24 december in de staat Washington is aangetroffen. In het verleden heeft het veel last gehad van de uitbraak van de gekkekoeienziekte in Europa.

Reageer op dit artikel