nieuws

Verdachte moord cafébaas Haule aangehouden

Horeca

De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit de gemeente Ooststellingwerf opgepakt die wordt verdacht van de moord op de 34-jarige cafébaas Fokko Werkman uit Haule. Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Werkman werd in de nacht van zondag 12 oktober 2003 met een parasolstok op zijn hoofd geslagen, terwijl hij in zijn café Turfsteker voor de televisie zat te eten. De dader of daders namen een biljet van 500 euro en een gouden ketting mee. Het motief van de moord is nog onduidelijk.

Op 22 oktober pakte de politie een 36-jarige man uit Haulerwijk als verdachte op. Zij liet hem halverwege november vrij, omdat zijn DNA niet overeen bleek te komen met de gevonden sporen. Het OM heeft voor de gouden tip een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.

Werkman werd in de nacht van zondag 12 oktober 2003 met een parasolstok op zijn hoofd geslagen, terwijl hij in zijn café Turfsteker voor de televisie zat te eten. De dader of daders namen een biljet van 500 euro en een gouden ketting mee. Het motief van de moord is nog onduidelijk.

Op 22 oktober pakte de politie een 36-jarige man uit Haulerwijk als verdachte op. Zij liet hem halverwege november vrij, omdat zijn DNA niet overeen bleek te komen met de gevonden sporen. Het OM heeft voor de gouden tip een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.

Reageer op dit artikel