nieuws

Verdachte moord op cafébaas in Haule vrij

Horeca

De 27-jarige man uit Ooststellingwerf, die dinsdag werd opgepakt op verdenking van de moord in oktober op cafébaas Fokko Werkman in Haule, is donderdag vrijgelaten. De man is geen verdachte meer. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden donderdag laten weten.

Werkman werd in de nacht van zondag 12 oktober met een parasolstok op zijn hoofd geslagen, terwijl hij in zijn café Turfsteker voor de televisie zat te eten. De dader (of daders) nam(en) een biljet van 500 euro en een gouden ketting weg.

De 27-jarige man werd aangehouden naar aanleiding van verschillende tips. ‘We hebben hem gehoord en geconfronteerd met verklaringen van mensen uit de omgeving. Hij kon overal verklarende antwoorden op geven. Hij heeft niets met de zaak te maken’, aldus een woordvoerder van het OM.

Op 22 oktober pakte de politie een 36-jarige man uit Haulerwijk als verdachte op. Zij liet hem halverwege november vrij, omdat zijn DNA niet overeen bleek te komen met de gevonden sporen. Het OM heeft voor de gouden tip een beloning van 10.000 euro uitgeloofd. De Friese politie werkt met 25 rechercheurs aan de zaak.

Werkman werd in de nacht van zondag 12 oktober met een parasolstok op zijn hoofd geslagen, terwijl hij in zijn café Turfsteker voor de televisie zat te eten. De dader (of daders) nam(en) een biljet van 500 euro en een gouden ketting weg.

De 27-jarige man werd aangehouden naar aanleiding van verschillende tips. ‘We hebben hem gehoord en geconfronteerd met verklaringen van mensen uit de omgeving. Hij kon overal verklarende antwoorden op geven. Hij heeft niets met de zaak te maken’, aldus een woordvoerder van het OM.

Op 22 oktober pakte de politie een 36-jarige man uit Haulerwijk als verdachte op. Zij liet hem halverwege november vrij, omdat zijn DNA niet overeen bleek te komen met de gevonden sporen. Het OM heeft voor de gouden tip een beloning van 10.000 euro uitgeloofd. De Friese politie werkt met 25 rechercheurs aan de zaak.

Reageer op dit artikel