nieuws

Vreugdetranen bij beste leerbedrijven in HorecavArena

Horeca

Brasserie Entree uit Kerkrade en Mangerie De Zeeger uit Alphen aan de Rijn mogen zich Leerbedrijf van het Jaar 2004 noemen. De titel van het SVH kregen ze woensdagmiddag in een volle HorecavArena op de Horecava toegewezen door juryvoorzitter en directeur van het Horeca Branche Instituut Ben Rijgersberg. Brasserie Entree kreeg de prijs in de categorie Café/Bar/Discotheek/Fastfood. De Zeeger in de categorie Hotel/Restaurant.

De vreugdetranen op de volle tribunes van de HorecavArena van de meegereisde supporters vloeiden voor Han en José Smeets van Brasserie Smeets. De winnaars zelf konden het nog net droog houden, al klonken de dankwoorden van Han Smeets trillend door de geluidsdragers: ‘Schitterend! Super! Deze dag vergeet ik nooit mee’. De jury prees Entree vanwege de gepassioneerde managers en de verplichting voor leerlingen om één dag in de maand op stap te gaan met Han Smeets. Dit alles onder het motto: het horecabedrijf van buiten naar binnen bekijken.

In de categorie Hotel/Restaurant won een ‘gewoon bedrijf’. Althans, zo omschreven Helene en Peter Batelaan hun bedrijf. Maar daar dacht de jury anders over. ‘Een uniek bedrijf waarbij praktisch wordt geantwoord op normen en waarden’, zo stelde de jury. Vooral de begeleiding van een Iraanse vluchteling in de keuken van het bedrijf maakte het verschil in de nek-aan-nek race om beste leerbedrijf. Helene Batelaan hield huilend van geluk vol een gewoon bedrijf te zijn. ‘Wij vinden dat veel dingen die we doen, normaal zijn.’

Leerbedrijf van het Jaar 2004, categorie Café/Bar/Discotheek/Fastfood
1. Brasserie Entree, Kerkrade
2. Kwalitaria Aetsveld, Weesp
2. Cafetaria De Heezenpoort, Doetinchem

Leerbedrijf van het Jaar 2004, categorie Hotel/Restaurant
1. Mangerie De Zeeger, Alphen aan de Rijn
2. Lambermon’s Eigenwijze Kooktheater, Haarlem
2. Hotel De Zeeuwse Stromen, Renesse
2. Restaurant Molen de Jonge Dikkert, Amstelveen

De vreugdetranen op de volle tribunes van de HorecavArena van de meegereisde supporters vloeiden voor Han en José Smeets van Brasserie Smeets. De winnaars zelf konden het nog net droog houden, al klonken de dankwoorden van Han Smeets trillend door de geluidsdragers: ‘Schitterend! Super! Deze dag vergeet ik nooit mee’. De jury prees Entree vanwege de gepassioneerde managers en de verplichting voor leerlingen om één dag in de maand op stap te gaan met Han Smeets. Dit alles onder het motto: het horecabedrijf van buiten naar binnen bekijken.

In de categorie Hotel/Restaurant won een ‘gewoon bedrijf’. Althans, zo omschreven Helene en Peter Batelaan hun bedrijf. Maar daar dacht de jury anders over. ‘Een uniek bedrijf waarbij praktisch wordt geantwoord op normen en waarden’, zo stelde de jury. Vooral de begeleiding van een Iraanse vluchteling in de keuken van het bedrijf maakte het verschil in de nek-aan-nek race om beste leerbedrijf. Helene Batelaan hield huilend van geluk vol een gewoon bedrijf te zijn. ‘Wij vinden dat veel dingen die we doen, normaal zijn.’

Leerbedrijf van het Jaar 2004, categorie Café/Bar/Discotheek/Fastfood
1. Brasserie Entree, Kerkrade
2. Kwalitaria Aetsveld, Weesp
2. Cafetaria De Heezenpoort, Doetinchem

Leerbedrijf van het Jaar 2004, categorie Hotel/Restaurant
1. Mangerie De Zeeger, Alphen aan de Rijn
2. Lambermon’s Eigenwijze Kooktheater, Haarlem
2. Hotel De Zeeuwse Stromen, Renesse
2. Restaurant Molen de Jonge Dikkert, Amstelveen

Reageer op dit artikel