nieuws

Amsterdam neemt horecabaas Kooistra onder de loep

Horeca

Burgemeester Cohen van Amsterdam laat een diepgaand onderzoek instellen naar de praktijken van horecaondernemer Sjoerd Kooistra. Aanleiding zijn verhalen die de ronde doen dat de ondernemer cafés en restaurants doelbewust op de fles laat gaan. ,,We willen onderzocht hebben of die verhalen kloppen”, aldus een woordvoerster van Cohen woensdag. ‘Het is beeldbepalend voor de stad.

Kooistra is eigenaar van tientallen kroegen in onder meer Amsterdam, Groningen en Nijmegen. Daar zitten bekende namen bij, zoals café Hoppe en café The Three Sisters in Amsterdam. Op 1 februari moest de 65 jaar oude Oesterbar in Amsterdam, ook eigendom van de ondernemer, de deuren sluiten. Dat leidde tot veel commotie onder het personeel, dat vermoedde dat Kooistra het restaurant met opzet failliet had laten gaan.

In 2003 gingen ook een aantal cafés van de horecamagnaat failliet. Na een faillissement zou de ondernemer met een nieuwe en lege bv zonder duur personeel een stille doorstart willen maken, zo luiden de aantijgingen. De exploitanten zelf zeiden eerder tot sluiting te moeten overgaan door verliezen en de slechtere economie.

Kooistra is eigenaar van tientallen kroegen in onder meer Amsterdam, Groningen en Nijmegen. Daar zitten bekende namen bij, zoals café Hoppe en café The Three Sisters in Amsterdam. Op 1 februari moest de 65 jaar oude Oesterbar in Amsterdam, ook eigendom van de ondernemer, de deuren sluiten. Dat leidde tot veel commotie onder het personeel, dat vermoedde dat Kooistra het restaurant met opzet failliet had laten gaan.

In 2003 gingen ook een aantal cafés van de horecamagnaat failliet. Na een faillissement zou de ondernemer met een nieuwe en lege bv zonder duur personeel een stille doorstart willen maken, zo luiden de aantijgingen. De exploitanten zelf zeiden eerder tot sluiting te moeten overgaan door verliezen en de slechtere economie.

Reageer op dit artikel