nieuws

Bijna kwart hotelkamers geboekt via internet in 2005

Horeca

Bijna een kwart van alle hotelkamers in de Verenigde Staten wordt geboekt via het Internet in 2005. Dat meldt PricewaterhouseCoopers na eigen onderzoek. Het accountantskantoor voorspelt dat de 24 procent hotelboekingen die worden verwacht, goed zijn voor een omzet van $ USA 1.660.000.000,-.

Volgens het onderzoek rekenen hoteliers op veel voordeel van de groei. Ze hopen dat de kamers vooral via hun eigen website worden geboekt, in plaats van boekingssites als Hotels.com en Expedia.com. ‘Steeds meer hotelketens lanceren programma’s waarmee ze hun eigen boekingssysteem kunnen handhaven via diverse webverkoopkanalen’, aldus onderzoeker Björn Hanson van PricewaterhouseCoopers.

Volgens het onderzoek rekenen hoteliers op veel voordeel van de groei. Ze hopen dat de kamers vooral via hun eigen website worden geboekt, in plaats van boekingssites als Hotels.com en Expedia.com. ‘Steeds meer hotelketens lanceren programma’s waarmee ze hun eigen boekingssysteem kunnen handhaven via diverse webverkoopkanalen’, aldus onderzoeker Björn Hanson van PricewaterhouseCoopers.

Reageer op dit artikel