nieuws

Dartstoernooi in horecazaak gestaakt na vechtpartij

Horeca

Een dartstoernooi met internationale topspelers in café-restaurant Sailor’s Inn in het Friese Hindeloopen is zondagmiddag gestaakt nadat tientallen mensen slaags met elkaar waren geraakt, meldde de politie.

De oorzaak van de vechtpartij in de horecazaak is niet duidelijk. Zowel de politie als organisator K.W. Sikkes tasten in het duister. ‘Het toernooi verliep voorspoedig en we waren al bij de halve finales aangekomen. We hebben vier à vijf mensen het café uitgezet en toen was de rust weer terug’, aldus Sikkes.

Aan het dartsevenement deden 256 spelers mee, onder wie de internationale toppers Tony West, Martin Adams, Shaun Greatbatch, Erik Clarijs, Darryl Fitton, Co Stompé en Albertino Essers. Clarijs, Adams, Fitton en Greatbatch kregen na de knokpartij geen toestemming van de organisatie om aan de halve finales te beginnen. De overgebleven prijzenpot werd door het kwartet gedeeld.

De oorzaak van de vechtpartij in de horecazaak is niet duidelijk. Zowel de politie als organisator K.W. Sikkes tasten in het duister. ‘Het toernooi verliep voorspoedig en we waren al bij de halve finales aangekomen. We hebben vier à vijf mensen het café uitgezet en toen was de rust weer terug’, aldus Sikkes.

Aan het dartsevenement deden 256 spelers mee, onder wie de internationale toppers Tony West, Martin Adams, Shaun Greatbatch, Erik Clarijs, Darryl Fitton, Co Stompé en Albertino Essers. Clarijs, Adams, Fitton en Greatbatch kregen na de knokpartij geen toestemming van de organisatie om aan de halve finales te beginnen. De overgebleven prijzenpot werd door het kwartet gedeeld.

Reageer op dit artikel