nieuws

Franse regering geeft 1,5 miljard euro aan horeca

Horeca

De regering van Frankrijk wil de horecasector in het land de komende anderhalf jaar 1,5 miljard euro aan belastingvoordelen verstrekken. Ze hoopt daarmee het restaurantbezoek en de werkgelegenheid te stimuleren, zo kondigde premier Jean-Pierre Raffarin dinsdag in het Franse parlement aan.

De regering-Raffarin komt met het belastingdouceurtje een verkiezingsbelofte na. Oorspronkelijk zou die in de vorm van een BTW-verlaging op restaurantmaaltijden plaatsvinden, maar Duitsland blokkeerde dit voornemen. Voor een BTW-verlaging is volgens Europese afspraken steun nodig van alle andere lidstaten van de EU.

De regering-Raffarin komt met het belastingdouceurtje een verkiezingsbelofte na. Oorspronkelijk zou die in de vorm van een BTW-verlaging op restaurantmaaltijden plaatsvinden, maar Duitsland blokkeerde dit voornemen. Voor een BTW-verlaging is volgens Europese afspraken steun nodig van alle andere lidstaten van de EU.

Reageer op dit artikel