De vakwedstrijd staat open voor iedereen die beroepshalve consumptie-ijs bereidt. Landelijk of internationaal opererende ijsfabrikanten en hun werknemers zijn van deelname uitgesloten. Opdracht van de wedstrijd was het bereiden van frambozenijs van een eigen vooraf bereide compositie. Het ijs werd vervolgens door een jury van collega-deelnemers beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur. Deze wijze van jurering werd dit jaar voor het eerst toegepast.
Naast een beker bestond de eerste prijs uit een geldbedrag van 225,- en een grote beker. De tweede prijs bestond uit een geldprijs van 115,- en een beker. De winnaar van de derde prijs wachtte een geldprijs van 60,- en een beker. Natuurlijk ontbraken de medaille’s niet.
De animo voor deze wedstrijd was dit jaar overweldigend. Zo’n 72 ijsbereiders brachten hun frambozenijs ter keurig naar Vianen. De meeste hadden zich aan de uiterste inschrijvingsdatum gehouden. Sommigen probeerden zichzelf op de wedstrijddag nog in te schrijven. Overigens zonder succes.
Het frambozenijs begint 's ochtends- vroeg al binnen te stromen. | |
Sommige ijsbereiders betalen op het laatste mo- ment nog het deelnamegeld. | |
Het 'wedstrijd- secretariaat' wacht in spanning af hoeveel ijsbereiders er op komen dagen voor de 'Gouden IJsspatel'. | |
De jury gaat niet over één nacht ijs. Het frambozenijs wordt op verschillende manieren getest. Smaak en geur komen dicht bij elkaar. | |
Sommige juryleden ontleden het ijs bijna. | |
Robin Alting wint de vakwedstrijd 'De Gouden IJscoupe'. Willem Roeper, oud-winnaar 2003, feliciteert hem als eerste. | |
Robin in juichstemming. | |
De Top-3 prijswinnaars 'Gouden IJscoupe' bij elkaar. | |
De nummers 1 tot en met 10 gaan met z'n allen op de foto. | |
De vakwedstrijd staat open voor iedereen die beroepshalve consumptie-ijs bereidt. Landelijk of internationaal opererende ijsfabrikanten en hun werknemers zijn van deelname uitgesloten. Opdracht van de wedstrijd was het bereiden van frambozenijs van een eigen vooraf bereide compositie. Het ijs werd vervolgens door een jury van collega-deelnemers beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur. Deze wijze van jurering werd dit jaar voor het eerst toegepast.
Naast een beker bestond de eerste prijs uit een geldbedrag van 225,- en een grote beker. De tweede prijs bestond uit een geldprijs van 115,- en een beker. De winnaar van de derde prijs wachtte een geldprijs van 60,- en een beker. Natuurlijk ontbraken de medaille’s niet.
De animo voor deze wedstrijd was dit jaar overweldigend. Zo’n 72 ijsbereiders brachten hun frambozenijs ter keurig naar Vianen. De meeste hadden zich aan de uiterste inschrijvingsdatum gehouden. Sommigen probeerden zichzelf op de wedstrijddag nog in te schrijven. Overigens zonder succes.
Het frambozenijs begint 's ochtends- vroeg al binnen te stromen. | |
Sommige ijsbereiders betalen op het laatste mo- ment nog het deelnamegeld. | |
Het 'wedstrijd- secretariaat' wacht in spanning af hoeveel ijsbereiders er op komen dagen voor de 'Gouden IJsspatel'. | |
De jury gaat niet over één nacht ijs. Het frambozenijs wordt op verschillende manieren getest. Smaak en geur komen dicht bij elkaar. | |
Sommige juryleden ontleden het ijs bijna. | |
Robin Alting wint de vakwedstrijd 'De Gouden IJscoupe'. Willem Roeper, oud-winnaar 2003, feliciteert hem als eerste. | |
Robin in juichstemming. | |
De Top-3 prijswinnaars 'Gouden IJscoupe' bij elkaar. | |
De nummers 1 tot en met 10 gaan met z'n allen op de foto. | |