nieuws

Grootste hotel van Europa mogelijk afgebroken

Horeca

De kans is groot dat het grootste hotel van Europa binnenkort wordt afgebroken. Dat heeft de burgemeester van Moskou, Yuri Luzhkov, donderdag gezegd, doelend op de plannen het Rossiya hotel nabij het Rode Plein te slopen.

Luzhkov noemde het immens grote hotel een ‘buitenaards wezen in het centrum van de stad’. Het hotel, een van de grootste ter wereld, past volgens Luzhkov niet meer in het huidige beeld van de stad. De ruimte van het logement kan volgens de burgemeester prima worden gebruikt voor parkeerruimte voor enkele duizenden auto’s.

Het Rossiya Hotel beschikt over ruim 3150 kamers, verdeeld over twaalf verdiepingen. Verder zijn er restaurants, winkels, een bibliotheek en een wasserij in het hotelbedrijf. Het hotel wordt veel bezocht door toeristen en zakelijke reizigers.

Luzhkov noemde het immens grote hotel een ‘buitenaards wezen in het centrum van de stad’. Het hotel, een van de grootste ter wereld, past volgens Luzhkov niet meer in het huidige beeld van de stad. De ruimte van het logement kan volgens de burgemeester prima worden gebruikt voor parkeerruimte voor enkele duizenden auto’s.

Het Rossiya Hotel beschikt over ruim 3150 kamers, verdeeld over twaalf verdiepingen. Verder zijn er restaurants, winkels, een bibliotheek en een wasserij in het hotelbedrijf. Het hotel wordt veel bezocht door toeristen en zakelijke reizigers.

Reageer op dit artikel