nieuws

Hogere winst en omzet Scottish & Newcastle

Horeca

Het Britse bierconcern Scottish & Newcastle (S&N) heeft vorig jaar een winst voor belasting en buitengewone posten geboekt van 471 miljoen pond sterling (702 miljoen euro), iets meer dan de 467 miljoen pond sterling in 2002. De omzet groeide met 17 procent tot 5,51 miljard pond (8,2 miljard euro), zo heeft het concern maandag bekendgemaakt.

De cijfers zijn pro forma. S&N heeft het begin van het boekjaar met ingang van 2004 verschoven van 1 mei naar 1 januari. Het bedrijf wist vorig jaar behoorlijke groei van de verkoopvolumes te boeken met belangrijke merken als Foster’s, Kronenbourg, Newcastle Brown Ale en Baltika. S&N voorziet voor dit jaar ‘redelijke’ marktomstandigheden, al gaat het ervan uit dat het zomerseizoen in West-Europa minder gunstig zal zijn dan in 2003.

Reageer op dit artikel