nieuws

Hoofdinspecteur Michelin: ‘Benelux is absoluut clean

Horeca

Michelin Benelux is clean. Dat stelt Paul van Craenenbroeck, hoofdinspecteur van Michelin Benelux in Brussel, in een reactie op het uit de school klappen van een oud-inspecteur van Michelin in Frankrijk. Fransman Pascal Remy meldde begin deze week dat negentig procent van de restaurants niet jaarlijks wordt bezocht en dat het er onfris aan toe gaat bij het verdelen van de sterren.

Bij Michelin in Parijs is een crisis ontstaan door de uitlatingen van de oud-inspecteur. Van Craenenbroeck: ‘Is was toevallig vorige week in Parijs en toen kwam het ter sprake. U kunt zich voorstellen dat er een kleine crisis is wanneer iemand de vuile was buiten hangt. Het is de eerste maal in honderd jaar dat zoiets is gebeurd. Maar het is een probleem van Frankrijk, niet van ons. In de Benelux zijn we absolute clean.’

Bij Michelin in Parijs is een crisis ontstaan door de uitlatingen van de oud-inspecteur. Van Craenenbroeck: ‘Is was toevallig vorige week in Parijs en toen kwam het ter sprake. U kunt zich voorstellen dat er een kleine crisis is wanneer iemand de vuile was buiten hangt. Het is de eerste maal in honderd jaar dat zoiets is gebeurd. Maar het is een probleem van Frankrijk, niet van ons. In de Benelux zijn we absolute clean.’

Reageer op dit artikel