nieuws

Hoogervorst wil reclame snackfabrikanten beperken

Horeca

Snackfabrikanten moeten de reclame beperken die gericht is op jongeren. Dat vindt minister Hoogervorst. De minister van Volksgezondheid wil daar nog voor de zomer harde afspraken over maken met de industrie.

Minder aandacht voor junkfood zet jongeren aan tot gezonder eten, zo laat Hoogervorst weten in de Volkskrant. Maar voor een verbod op reclame op snacks, frisdrank en hamburgers vindt hij het nog te vroeg. PvdA, GroenLinks en SP dringen wel aan op zo’n algeheel reclameverbod. ‘Ik hoop dat de fastfoodindustrie leert van de tabaksindustrie’, aldus Hoogervorst maandag in de Tweede kamer. De tabaksindustrie mag bijna geen reclame meer maken.

Minder aandacht voor junkfood zet jongeren aan tot gezonder eten, zo laat Hoogervorst weten in de Volkskrant. Maar voor een verbod op reclame op snacks, frisdrank en hamburgers vindt hij het nog te vroeg. PvdA, GroenLinks en SP dringen wel aan op zo’n algeheel reclameverbod. ‘Ik hoop dat de fastfoodindustrie leert van de tabaksindustrie’, aldus Hoogervorst maandag in de Tweede kamer. De tabaksindustrie mag bijna geen reclame meer maken.

Reageer op dit artikel