nieuws

Horeca slachtoffer van bendes in Antwerpen

Horeca

Bendes slaan sinds kort dagelijks hun slag in horecabedrijven en winkels in en rond Antwerpen. Sinds 1 januari zijn dertig overvallen gepleegd. Een sterke toename, tot grote zorg van ondernemers en klanten.

In de nacht van zondag op maandag was het de beurt aan een restaurant in Kontich bij Antwerpen. De criminelen losten een schot; een klant raakte gewond door rondvliegend glas. De buit bestond uit enkele portemonnees van klanten, aldus een Antwerpse politiewoordvoerder tegen de Vlaamse omroep VRT.

Supermarktketens Colruyt en Delhaize hebben extra bewakers met honden ingezet. Politie, justitie en gemeentebestuur zijn vrijdag al bij elkaar gekomen om te praten over maatregelen, die ze nog niet bekend maken.

In de nacht van zondag op maandag was het de beurt aan een restaurant in Kontich bij Antwerpen. De criminelen losten een schot; een klant raakte gewond door rondvliegend glas. De buit bestond uit enkele portemonnees van klanten, aldus een Antwerpse politiewoordvoerder tegen de Vlaamse omroep VRT.

Supermarktketens Colruyt en Delhaize hebben extra bewakers met honden ingezet. Politie, justitie en gemeentebestuur zijn vrijdag al bij elkaar gekomen om te praten over maatregelen, die ze nog niet bekend maken.

Reageer op dit artikel