nieuws

IJspret wel temperatuur-, maar niet recessiegevoelig

Horeca

De ijsverkopen zijn vorig jaar door het mooie zomerweer omhoog geschoten. ‘IJsjes zijn weinig recessiegevoelig. In mindere economische tijden hebben veel mensen ook nog wel 5 euro in hun zak om te besteden aan iets lekkers’, aldus manager ijsdivisie, J. Rikken, van Grobak woensdag op de nationale beurs IJsvak in Vianen.

Grobak is met Black Ice Benelux een van de twee grootste toeleveranciers voor ijsbereiders en -salons in Nederland. Ook de circa 350 ijssalons in Nederland hebben goed gedraaid. ‘Bij omzetten van 150.000 tot 200.000 euro hebben de salons door de geweldig mooie zomer het afgelopen jaar 10 tot 15 procent meer verkocht’, stelde Rikken.

‘IJsjes zijn typische impulsaankopen en zeer temperatuurgevoelig’, aldus R. Laureijsen van onderzoeksbureau Information Resources. Volgens hem hebben vooral pompstations garen gesponnen bij oververhitte klanten die al dan niet onderweg naar het strand verkoeling zochten.

De ijsverkoop bij tankstations nam vorig jaar toe met 36 procent tot een waarde van 40 miljoen euro. Bij supermarkten ging volgens Laureijsen met 71 miljoen liter ijs 11 procent meer over de toonbank. Daarmee steeg de ijsomzet van de winkels met 8 procent tot circa 200 miljoen euro.

Grobak is met Black Ice Benelux een van de twee grootste toeleveranciers voor ijsbereiders en -salons in Nederland. Ook de circa 350 ijssalons in Nederland hebben goed gedraaid. ‘Bij omzetten van 150.000 tot 200.000 euro hebben de salons door de geweldig mooie zomer het afgelopen jaar 10 tot 15 procent meer verkocht’, stelde Rikken.

‘IJsjes zijn typische impulsaankopen en zeer temperatuurgevoelig’, aldus R. Laureijsen van onderzoeksbureau Information Resources. Volgens hem hebben vooral pompstations garen gesponnen bij oververhitte klanten die al dan niet onderweg naar het strand verkoeling zochten.

De ijsverkoop bij tankstations nam vorig jaar toe met 36 procent tot een waarde van 40 miljoen euro. Bij supermarkten ging volgens Laureijsen met 71 miljoen liter ijs 11 procent meer over de toonbank. Daarmee steeg de ijsomzet van de winkels met 8 procent tot circa 200 miljoen euro.

Reageer op dit artikel