nieuws

IJsvakbeursmanager Bas van Osta: ‘Zoeken naar verdieping, niet naar uitbreiding

Horeca

Beursmanager Bas van Osta kijkt met een tevreden gevoel terug op de elfde editie van IJsvak, de vakbeurs voor ambachtelijke ijsbereiders en ijsverkopende ondernemers. Zo’n 650 bezoekers bezochten de vakbeurs. Dat is iets minder dan vorig jaar. De vakbeurs wordt binnenkort uitgebreid geëvalueerd door de beursorganisatie. Toch wist Van Osta al wel te vertellen dat er voor 2005 gezocht moet worden naar verdieping van de beurs, niet naar uitbreiding.

’Ieder jaar is het weer een uitdaging om een grote diversiteit aan exposanten binnen te halen. Leuk is het dat buitenlandse exposanten belangstelling beginnen te krijgen voor deze vakbeurs. Dit jaar hadden we drie Belgische en twee Italiaanse stands op de beursvloer. Ik hoop dat deze trend zich voortzet in 2004. Door bezoekers een internationaal aanbod te presenteren, zorgen we ervoor dat de beurs een extra dimensie krijgt’, zo liet Van Osta weten.

Met betrekking tot de organisatie van de vakwedstrijden van IJsvak liet Van Osta niet veel los. Wellicht dat er volgend jaar voorrondes gehouden worden voor de vakwedstrijd ‘ De Gouden IJscoupe’. Een andere mogelijkheid is om het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ in te stellen bij een maximum aantal deelnemers. Deze mogelijkheden zullen worden getoetst tijdens de evaluatiegesprekken met het bestuur van de Stichting Activiteiten Fastfood & IJsbedrijven. Dit jaar deden 25 deelnemers mee aan de wedstrijd ‘De Gouden IJscoupe’ en maar liefst 72 aan de wedstrijd ‘De Gouden IJsspatel’. Van Osta verwacht dat er in de komende jaren steeds meer belangstelling zal ontstaan voor deze vakwedstrijden.

’Ieder jaar is het weer een uitdaging om een grote diversiteit aan exposanten binnen te halen. Leuk is het dat buitenlandse exposanten belangstelling beginnen te krijgen voor deze vakbeurs. Dit jaar hadden we drie Belgische en twee Italiaanse stands op de beursvloer. Ik hoop dat deze trend zich voortzet in 2004. Door bezoekers een internationaal aanbod te presenteren, zorgen we ervoor dat de beurs een extra dimensie krijgt’, zo liet Van Osta weten.

Met betrekking tot de organisatie van de vakwedstrijden van IJsvak liet Van Osta niet veel los. Wellicht dat er volgend jaar voorrondes gehouden worden voor de vakwedstrijd ‘ De Gouden IJscoupe’. Een andere mogelijkheid is om het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ in te stellen bij een maximum aantal deelnemers. Deze mogelijkheden zullen worden getoetst tijdens de evaluatiegesprekken met het bestuur van de Stichting Activiteiten Fastfood & IJsbedrijven. Dit jaar deden 25 deelnemers mee aan de wedstrijd ‘De Gouden IJscoupe’ en maar liefst 72 aan de wedstrijd ‘De Gouden IJsspatel’. Van Osta verwacht dat er in de komende jaren steeds meer belangstelling zal ontstaan voor deze vakwedstrijden.

Reageer op dit artikel