nieuws

In Helmond geen ijsjes meer uit het loket

Horeca

Wie in de Helmondse binnenstad een ijsje wil kopen, kan daarvoor over drie maanden niet meer terecht bij een loket aan de straatkant. De ijsboer mag zijn waren dan alleen nog maar in zijn zaak verkopen. Dat geldt ook voor de frietboer, de hamburgerbakker en alle andere neringdoenden met een verkooppunt aan de straat.

De gemeente verbiedt voortaan de verkoop van eet- en drinkwaar via een loket, luik of venster. Dergelijke verkooppunten leveren veel overlast op, vindt het gemeentebestuur. Een woordvoerster van de gemeente heeft dit woensdag meegedeeld. Mensen drommen vaak lang samen bij dergelijke verkoopplaatsen en hinderen daardoor andere bezoekers van het centrum. Winkeliers die zich niet aan het verbod houden, lopen de kans dat ze uiteindelijk een dwangsom van 50.000 euro krijgen opgelegd. De traditionele ijskar is in de Helmondse binnenstad nog wel welkom. Daarvoor gelden andere regeltjes, aldus de woordvoerster.

De gemeente verbiedt voortaan de verkoop van eet- en drinkwaar via een loket, luik of venster. Dergelijke verkooppunten leveren veel overlast op, vindt het gemeentebestuur. Een woordvoerster van de gemeente heeft dit woensdag meegedeeld. Mensen drommen vaak lang samen bij dergelijke verkoopplaatsen en hinderen daardoor andere bezoekers van het centrum. Winkeliers die zich niet aan het verbod houden, lopen de kans dat ze uiteindelijk een dwangsom van 50.000 euro krijgen opgelegd. De traditionele ijskar is in de Helmondse binnenstad nog wel welkom. Daarvoor gelden andere regeltjes, aldus de woordvoerster.

Reageer op dit artikel