nieuws

ING en MKB gaan bemiddelen in bedrijfsovernames

Horeca

De ING Bank en ondernemersorganisatie MKB-Nederland gaan samen bemiddelen in bedrijfsovernames. De twee organisaties zijn bezig om een loket op te zetten waar kopers en verkopers van bedrijven, waaronder horecazaken, elkaar kunnen ontmoeten. Dat hebben zij dinsdag gezegd.

Volgens Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, zal het loket zich richten op het midden- en kleinbedrijf. De ondernemersorganisatie en ING presenteren het loket in april. ‘We gaan kijken hoe we bedrijven en kopers beter kunnen matchen’, aldus Hermans.

Voor ING is de samenwerking met MKB-Nederland een logische stap. ‘Als bank zien wij het aankomen als ondernemers hun bedrijf willen verkopen’, zei directeur J. van der Does de Willebois van ING Nederland. De samenwerking tussen ING en MKB-Nederland zal in een later stadium volgens Hermans ook openstaan voor andere partners.

Volgens Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, zal het loket zich richten op het midden- en kleinbedrijf. De ondernemersorganisatie en ING presenteren het loket in april. ‘We gaan kijken hoe we bedrijven en kopers beter kunnen matchen’, aldus Hermans.

Voor ING is de samenwerking met MKB-Nederland een logische stap. ‘Als bank zien wij het aankomen als ondernemers hun bedrijf willen verkopen’, zei directeur J. van der Does de Willebois van ING Nederland. De samenwerking tussen ING en MKB-Nederland zal in een later stadium volgens Hermans ook openstaan voor andere partners.

Reageer op dit artikel