nieuws

Keuringsdienst van Waren inventariseert vetgebruik

Horeca

De Keuringsdienst van Waren gaat vanaf april gericht aandacht schenken aan gebruik van frituurvet in cafetaria’s. Dit bevestigt woordvoerder Erik Konings van de keuringsinstantie.

De dienst wil onaangekondigd in zo’n zevenhonderd frituurbedrijven analyseren welk type vet wordt gebruikt. ‘Aan de hand van een advies hopen we dat ondernemers zonodig overstappen op verantwoord frituurvet’, zegt Konings. ‘Er zitten geen sancties aan vast, temeer omdat we ons niet kunnen beroepen op wettelijke regels.’ Wel loopt de keuringsinstantie volgens de woordvoerder vooruit op de overheidsdoelstelling om in 2010 frituurvet met een minimum aan transvetten en verzadigde vetzuren verplicht te stellen.Later dit jaar kunnen ook fastfoodfabrikanten een bezoek van een wareninspecteur verwachten. Konings: ‘Wie precies aan bod komen, hangt af van waar de meeste gezondheidsvoordelen zijn te behalen.’

De dienst wil onaangekondigd in zo’n zevenhonderd frituurbedrijven analyseren welk type vet wordt gebruikt. ‘Aan de hand van een advies hopen we dat ondernemers zonodig overstappen op verantwoord frituurvet’, zegt Konings. ‘Er zitten geen sancties aan vast, temeer omdat we ons niet kunnen beroepen op wettelijke regels.’ Wel loopt de keuringsinstantie volgens de woordvoerder vooruit op de overheidsdoelstelling om in 2010 frituurvet met een minimum aan transvetten en verzadigde vetzuren verplicht te stellen.Later dit jaar kunnen ook fastfoodfabrikanten een bezoek van een wareninspecteur verwachten. Konings: ‘Wie precies aan bod komen, hangt af van waar de meeste gezondheidsvoordelen zijn te behalen.’

Reageer op dit artikel