nieuws

KHN met terrasonderzoek Misset Horeca naar Haagse politiek

Horeca

De uitkomsten van het terrasonderzoek van Misset Horeca is voor KHN aanleiding om de lobby in ‘Den Haag’ voor meer eenduidige regelgeving voor gemeentes te intensiveren. Dat valt op te maken uit een reactie van Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland. Uit het onlangs gepresenteerde onderzoek bleek dat er per gemeente flinke verschillen zijn over de hoogte van de tarieven voor het voeren van een terras.

Met name vanuit de afdelingen van de brancheorganisatie kwamen veel vragen over het gevoerde beleid ten aanzien van terrassen. De reuring komt KHN niet ongelegen, nu in ‘Den Haag’ wordt nagedacht over het indammen van de vrijheid van gemeentes ten aanzien van het voeren van regelgevingen. Verlaging van administratieve lasten licht mogelijk in het verschiet voor horecaondernemers.

‘Ieder onderzoek helpt’, aldus Claes in een reactie. ‘Het is toch vreemd dat er zoveel verschillen zijn per gemeente. Voorbeeld. Als ik voor een onderdeel naar een garage ga, dan maakt het niet uit welke garage ik bezoek. Een Volvo-onderdeel kost overal hetzelfde. Het wordt tijd dat de autonomie van gemeentes verdwijnt.’

Claes liet verder weten dat KHN al geruime tijd bezig is om de Haagse politiek aan te sporen gemeentes eenduidige regelgeving voor te leggen.

Reageer op dit artikel