nieuws

Meeste ondernemers horen niets na aangifte

Horeca

Ruim tachtig procent van de ondernemers in de regio Amsterdam hoort niets meer na aangifte van een delict. Dat is één van de conclusies uit het rapport ‘Criminaliteit in de regio Amsterdam’ dat de Kamer van Koophandel (KvK) Amsterdam dinsdag naar buiten bracht.

De KvK hield vorig jaar een enquête onder ondernemers over de criminaliteit waarmee zij in 2003 zijn geconfronteerd. Van de vierduizend respondenten hadden ruim duizend ondernemingen te maken gehad met criminaliteit. In 72,5 procent van de gevallen werd aangifte gedaan, in één op de acht gevallen werd de zaak opgelost.

Een woordvoerder van de Politie Amsterdam-Amstelland zegt dat de uitkomst begrijpelijk is als je de vragen van de enquête leest. ‘Als een zaak nog niet is opgelost dan horen ondernemers niet altijd iets van ons. Zoals de vraag gesteld wordt in de enquête, biedt het weinig anders dan zeggen dat je nog niets hebt gehoord’,’ aldus een woordvoerder.

De politie vindt het aantal ondernemers dat geen aangifte doet alarmerend en zegt dat te willen veranderen. De ondernemers die geen aangifte hebben gedaan zeggen in de meeste gevallen dat niet te doen omdat het toch niets zou uitmaken.

De KvK hield vorig jaar een enquête onder ondernemers over de criminaliteit waarmee zij in 2003 zijn geconfronteerd. Van de vierduizend respondenten hadden ruim duizend ondernemingen te maken gehad met criminaliteit. In 72,5 procent van de gevallen werd aangifte gedaan, in één op de acht gevallen werd de zaak opgelost.

Een woordvoerder van de Politie Amsterdam-Amstelland zegt dat de uitkomst begrijpelijk is als je de vragen van de enquête leest. ‘Als een zaak nog niet is opgelost dan horen ondernemers niet altijd iets van ons. Zoals de vraag gesteld wordt in de enquête, biedt het weinig anders dan zeggen dat je nog niets hebt gehoord’,’ aldus een woordvoerder.

De politie vindt het aantal ondernemers dat geen aangifte doet alarmerend en zegt dat te willen veranderen. De ondernemers die geen aangifte hebben gedaan zeggen in de meeste gevallen dat niet te doen omdat het toch niets zou uitmaken.

Reageer op dit artikel