nieuws

MKB-voorzitter: ‘Eén uniform loonbelastingtarief

Horeca

MKB-voorzitter Loek Hermans pleit voor één uniform loonbelastingtarief, om zo de strijd beter aan te gaan tegen de administratieve lastendruk. Dat laat de voorman van MKB Nederland weten in zijn maandelijkse column in het blad van MKB ‘Ondernemen!’. Het belastingtarief moet ergens tussen de huidige hoogste en laagste heffing liggen.

Hermans reageert hiermee op het plan van het kabinet om de administratieve rompslomp rondom belastingen met een kwart te verminderen. ‘Een gelijkluidend tarief in de loonbelasting scheelt veel werk voor de salarisadministraties van de bedrijven. Zij hoeven dan niet langer voor iedere werknemer afzonderlijk een handeling te verrichten, maar kunnen in één keer voor alle werknemers een gezamenlijke berekening maken’, aldus Hermans.

Reageer op dit artikel