nieuws

OM Alkmaar vervolgt handlanger caféschutter Hoorn

Horeca

Het Openbaar Ministerie in Alkmaar vermoedt dat N.V. uit Hoorn na de dodelijke schietpartij in café De Volendammer in zijn woonplaats hulp heeft gehad van plaatsgenoot J.S. Dat bleek maandag voor de rechtbank in Alkmaar, waar de zaak formeel werd behandeld.

In het café werd op Koninginnedag 2002 een 36-jarige Amsterdammer van dichtbij door het hoofd geschoten. De 39-jarige V. is daarvoor in december 2003 door het gerechtshof in Amsterdam tot twaalf jaar cel veroordeeld.

S. heeft de schutter volgens officier van justitie S. de Haas V. direct na de schietpartij vastgepakt en hem, met het gezicht naar beneden, door de mensenmenigte naar buiten geloodst. S. ontkent elke betrokkenheid en stelt dat hij toevallig samen met V. gelijktijdig het café heeft verlaten.

De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt plaats op 6 april. Advocaat H. ter Brake mag van de rechtbank tijdens de zitting vier getuigen horen, onder wie de schutter. Ook moet de belangrijkste getuige van de schietpartij, een vrouw uit Hoorn, worden gehoord. Haar getuigenis bleek in de strafzaak tegen V. van doorslaggevend belang. S. moet zich op 6 april tegenover de rechtbank tevens verantwoorden voor illegaal wapenbezit (speelgoedpistolen), het bezit van hennep en het bedreigen van een agent.

In het café werd op Koninginnedag 2002 een 36-jarige Amsterdammer van dichtbij door het hoofd geschoten. De 39-jarige V. is daarvoor in december 2003 door het gerechtshof in Amsterdam tot twaalf jaar cel veroordeeld.

S. heeft de schutter volgens officier van justitie S. de Haas V. direct na de schietpartij vastgepakt en hem, met het gezicht naar beneden, door de mensenmenigte naar buiten geloodst. S. ontkent elke betrokkenheid en stelt dat hij toevallig samen met V. gelijktijdig het café heeft verlaten.

De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt plaats op 6 april. Advocaat H. ter Brake mag van de rechtbank tijdens de zitting vier getuigen horen, onder wie de schutter. Ook moet de belangrijkste getuige van de schietpartij, een vrouw uit Hoorn, worden gehoord. Haar getuigenis bleek in de strafzaak tegen V. van doorslaggevend belang. S. moet zich op 6 april tegenover de rechtbank tevens verantwoorden voor illegaal wapenbezit (speelgoedpistolen), het bezit van hennep en het bedreigen van een agent.

Reageer op dit artikel